Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se - 17.12.2008

Při přípravě pervitinu způsobila požár, Schválená novela zákona o zbraních 

  1. Při přípravě pervitinu způsobila požár
  2. Schválená novela zákona o zbraních

       Policejní komisař sdělil obvinění 37leté ženě z Frýdku-Místku pro trestné činy nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, spáchaného formou spolupachatelství. Dále bylo ženě sděleno obvinění z trestného činu obecného ohrožení. Policejní komisař též zahájil trestní stíhání 29letého muže z Ostravy-Poruby a obvinil jej z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, formou spolupachatelství.
       Dvojice měla od března 2008 do 10.5.2008 v Ostravě-Přívoze, na Božkově ulici, společně přechovávat laboratorní sklo, chemikálie a další předměty k výrobě drogy pervitin. Na různých místech Ostravy, také ve Lhotce u řeky Odry, měli na provizorně sestaveném zařízení za pomocí propanbutanového vařiče, chemických látek, “vařit” z léků Nurofen a Modafen, drogu pervitin. Celkově měli tímto způsobem připravit víc než 15,80 g pervitinu.

ilustracni_foto.jpg ilustracni_foto.jpg

       Brzy ráno, 10.5.2008, v době od 06.45 hodin do 07.00 hodin, nepřipravovala žena v kuchyni snídani, jak by bylo obvyklé, ale chtěla připravit “jiný recept”. V kuchyni bytu nad zapáleným hořákem plynového sporáku začala nalévat hořlavou směs chemikálií. Tekutina však při nalévání vystříkla z lahve do plamene, došlo ke vznícení tekutiny na sporáku, i v lahvi. Oheň se okamžitě rozšířil na oblečení ženy i kuchyňskou linku. Žena utrpěla popáleniny na 28 procentech těla a byla hospitalizována ve Fakultní nemocnici v Ostravě-Porubě. 
       Svým jednáním však obviněná vydala v nebezpečích dalších šestnáct, nic netušících, lidí v domě. Díky včasné evakuaci příslušníky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezské kraje vznikla na nemovitsti škoda přesahující 85000 korun. Celková škoda způsobená požárem přesahuje 110000 korun.
       Obviněným hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Trestní stíhání ženy je vedeno na svobodě, muž je stíhán ve vazbě (pro jinou trestnou činnost). Z jeho rozsáhlého rejstříku lze připomenout původní tiskové zprávy:

 

vytisknout  e-mailem