Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se - 3. 7. 2008

Události za posledních 24 hodin 

      K zajištění větší bezpečnosti na silnicích a zlepšení dopravní kázně proběhla v Ostravě 2. července 2008 dopravně bezpečnostní akce. Opatření se zúčastnilo 28 policistů městského ředitelství Policie ČR Ostrava. Policisté zkontrolovali 195 vozidel a zjistili 54 přestupků. Celkem 40 přestupků vyřešili uložením blokových pokut ve výši 63300 korun. Policisté také oznamili 14 přestupků do správního řízení.
     Předepsanou rychlost nerespektovalo 26 řidičů motorových vozidel. Pět z nich zaplatilo na místě pokuty v celkové výši 11000 korun. Dalším deseti řidičům byly uloženy pokuty na místě nezaplacené v celkové výši 22000 korun. Do správního řízení bylo oznámeno 11 přestupků “rychlých” řidičů.
     Při řízení vozidla drželi v ruce a telefonovali čtyři řidiči. Policisté jim za toto protiprávní jednání uložili pokuty ve výši 4000 korun. V souladu se zákonnými normami nebyl technický stav 8 vozidel. Těmto řidičům byly uloženy blokové pokuty ve výši 7000 korun. Sedm závažných přestupků dokonce spáchali řidiči nedáním přednosti v jízdě. Protiprávní konání je tak “přišlo na” 12500 korun. Dva “hříšníci” byli opět oznámení do správního řízení.
     V průběhu akce byl zadržen pachatel trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Odhodlání k řízení motorového vozidla 24letému muži nezměnila ani skutečnost, že nevlastní příslušné řidičské oprávnění. Podezřelý řídil osobní motorové vozidlo zn. Škoda Favorit, v Ostravě-Přívoze, na Hlučínské a Koksární ulici. Ke skutku došlo 2. července 2008 kolem 16.15 hodiny. Policisté muži sdělili podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění ve zkráceném přípravném řízení.

vytisknout  e-mailem