Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Stalo se na Hradecku

Auto bez kol nepojede  

Ve středu (19. ledna 2011) královéhradečtí policisté zadokumentovali celkem 11 nově spáchaných trestných činů a 26 přestupků. Majetková trestná činnost společně s dopravními přestupky obsadily přední místa v policejních statistikách. Muži zákona na místě vyřešili přestupky, kdy řidiči při sobě neměli doklady potřebné k řízení, nerespektovali dopravní značení, telefonovali během jízdy nebo jejich vozidlo nebylo v odpovídajícím technickém stavu. Skupina dopravních nehod během dne vyšetřovala pouze jednu oznámenou havárii, při které naštěstí nikdo nebyl zraněn, ale hmotná škoda na vozidle byla předběžně odhadnuta na 7.000 korun. Ke každodenním činnostem hradeckých policistů také patří silniční kontroly a dohled nad plynulostí a bezpečností provozu v regionu.
 
Nepříjemné překvapení čekalo na mladého muže v ranních hodinách, který chtěl jako každý den osobním vozem odjet do práce. Po příchodu na parkoviště však zjistil, že mu neznámý lapka přes noc z auta ukradl všechna čtyři kola. K případu došlo na Slezském Předměstí, kam také vzápětí po oznámení vyrazila i policejní hlídka. Místo činu řádně ohledala a okradený muž vypověděl, že uplynulý den vozidlem přijel na parkoviště. Auto řádně zaparkoval, zabezpečil a odešel domů. Neznámý zloděj si ale právě jeho auto vyhlédl a přes noc ho připravil o letní obutí. Oznamovatel vyčíslil předběžnou škodu na 4.800 korun. Muži zákona případ zadokumentovali a vyšetřují ho jako přestupek proti majetku. Pokud se podaří neznámého lapku vypátrat, hrozí mu ve správním řízení až 15.000 pokuta.
 
Odpoledne vyhledala pomoc policistů starší žena, která během nákupu v jednom z královéhradeckých obchodních domů přišla o svou kabelku. Strážci zákona skutek zanesli do evidencí a okradená žena vypověděla, že po poledni navštívila prodejnu. Kabelku si odložila na nákupní vozík a věnovala se výběru zboží. V oddělení s ovocem a zeleninou se na krátkou chvíli od vozíku odvrátila. Vhodné příležitosti zřejmě využil neznámý pachatel, který své nepozorné oběti kabelku z vozíku sebral. Okradená paní záhy začala tašku hledat, ale ta již změnila majitele. Rozhodla se proto případ oznámit na policejní služebnu. Nedoufala ani, že se se svou kabelkou ještě někdy shledá. K jejímu překvapení však na služebnu dorazila policejní hlídka společně s poctivým nálezcem, který kabelku našel odloženou na ulici. Kontrolou tašky žena zjistila, že se kromě několika stokorun z kabelky nic neztratilo. Policisté skutek vyšetřují jako přestupek proti majetku, za který nenechavci hrozí pokuta až 15.000 korun.
 
Případem krádeže jízdního kola se holohlavští policisté zabývali v podvečer v obci Chlum. O svůj bicykl před místní restaurací přišel starší muž. Neznámému zloději se právě jeho kolo zalíbilo, a tak překonal zámek a na bicyklu odjel. Svým protiprávním jednáním způsobil majiteli škodu 800 korun. Policisté skutek šetří jako přestupek proti majetku.
por. Marta Trávníčková
20. ledna 2011

vytisknout  e-mailem