Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Stalo se na Hradecku

Převládala majetková trestná činnost 

Případem vloupání do stánku s občerstvením se policisté obvodního oddělení zabývali ve středu (8. června 2011) dopoledne na Novobydžovsku. Skutek na policii oznámila pronajímatelka stánku na místním hřišti, když se v ranních hodinách ke kiosku opět vrátila. Policejní hlídka na místo vyrazila a provedla řádné ohledání. Prohlídkou místa policisté zjistili, že neznámý zloděj násilím vnikl do stánku, kde odcizil téměř 50 krabiček cigaret. Lapka svým protiprávním jednáním způsobil škodu na ukradeném zboží a poškozených dveřích za 8.800 korun. Strážci zákona skutek vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který zloději hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Odpoledne hradečtí policisté prověřovali oznámení týkající se vloupání do kůlny v Malšovicích v Hradci Králové. V noci z úterý na středu (8. června 2011) si tam neznámý lapka kůlnu vyhlédl a posléze se také dovnitř vloupal. Nejvíce se mu zalíbilo uložené elektrické nářadí, propanbutanová láhev a jezdecké sedlo. Se svým lupem poté pod rouškou noci zmizel. Okradený muž vyčíslil škodu způsobenou řáděním nezvaného nočního hosta na téměř 14.000 korun. Policisté místo činu zadokumentovali a zahájili vyšetřování pro podezření ze spáchání přečinu krádeže spáchané vloupáním. Pokud se podaří nenechavce vypátrat, může počítat až s dvouletým pobytem za mřížemi.
 
Dalším případem vloupání se muži zákona zabývali odpoledne, kdy přijali oznámení od nešťastného majitele vykradené sklepní kóje. Policejní hlídka na místo vzápětí vyrazila a poškozený k události vypověděl, že před dvěma dny sklep kontroloval a uložené věci naleze na svém místě. Jinak tomu však bylo ve středu odpoledne, kdy se opět do suterénu vrátil. Hned si všiml chybějícího zámku na petlici. Následnou kontrolou kóje se jeho podezření bohužel potvrdilo. Neznámý zloděj si právě jeho sklep vybral za terč svého útoku a násilím odstranil visací zámek. Cestu k lupu měl tak volnou. Nejvíce se mu uvnitř zamlouvalo pánské jízdní kolo, se kterým posléze i odešel. Okradený majitel sklepa vyčíslil způsobenou škodu na více jak třináct tisíc korun. Policisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.
 
Pokuta až 15.000 korun hrozí neznámému zloději, který v nočních hodinách z úterý na středu (8. června 2011) zaútočil na odstavené nákladní vozidlo a z nádrže mu odčerpal část nafty. K případu došlo na Novém Hradci Králové, kam řidič nákladní vozidlo odstavil do dvora firmy. Neznámého pachatel vidina „levné nafty“ zlákala, a tak vnik do nádrže vozidla a posléze odčerpal celkem 15 litrů motorové nafty v hodnotě téměř 500 korun. Muži zákona skutek šetří jako přestupek proti majetku a po zloději pátrají.
por. Marta Trávníčková
9. června 2011

vytisknout  e-mailem