Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se - sváteční a víkendové

“Skrýš v popelnici”, “Neunesl rozchod”, “Vyhrožoval”, “Neznámá žena zemřela”, “Na konci pátrací akce byla smrt”, “Naval prachy”, “Nůž v břiše”, “Nevyhrával?!”, “Nezdárný synek” 

V popelnici hledal “spásu” 19letý muž z Ostravy-Poruby. Poměrně brzy ráno, kolem 07.30 hodin, dne 21.12.2008, zaujal policisty muž, který vyběhl z vozidla zn. Dacia Logan, v Ostravě-Porubě.

Muž se dal na útěk směrem k ulici Kubánské. Za běhu muž stačil odhodit batoh. Policisté okamžitě takticky zvolí ideální postup, hlídka se rozdělí a muže pronásleduje. Policista zajistí i odhozený batoh. Zřejmě poté, co podezřelý zjistil, že za ním běžící policista je v dobré kondici, zvolí skrýš a schová se v popelnici.
Na výzvy policistů k opuštění kontejneru prchající nereaguje a proto musel být muž z popelnice vytažen. Podezřelý byl následně v 07.45 hodin policisty zadržen. Později vyjde najevo motiv “úprku” muže. Před zadržením měl muž vypáčit zámky tří vozidel zn. Renault Twingo, Dacia Logan (dvou), a odcizit dětskou autosedačku, autorádio, sluneční brýle i další věci.
Tím však výčet všech “hříchů” podezřelého nekončí. V přesně nezjištěné době, od 12.8.2008 do 9.10.2008, měl dokonce odcizit z bytu v Ostravě-Porubě, na ulici Spartakovců, televizor své matce. Žena vyčíslila hodnotu věci na zhruba 2000 korun. Na Opavské ulici, v Ostravě-Porubě, si měl muž dne 15.10.2008, kolem 19.30 hodin, zapůjčit mobilní telefon zn. iPhone 3G, aby si jej prohlédl. Telefon si však měl místo vrácení uschovat do kapsy, na výzvy k navrácení přístroje měl zareagovat úderem hlavy do nosu poškozeného mladistvého. Naštěstí však napadeného mladíka nezranil. V tomto případě měl podezřelý způsobit škodu na majetku ve výši asi 13000 korun. Celková škoda na majetku, jež muž pěti skutky způsobil, přesahuje 21600 korun.
Policejní komisař sdělil muži obvinění pro trestný čin krádeže a podal podnět ke vzetí obviněného do vazby. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

Trestní stíhání 32letého muže z Ostravy-Vítkovic zahájil dne 23.12.2008 policejní komisař. Muž byl obviněn z trestného činu krádeže, ve stadiu pokusu. Obviněný měl dne 22.12.2008, kolem 14.45 hodin, v Moravské Ostravě, na ulici Na Karolíně, rozbít okno vozidla zn. VW Golf a poté chtěl zřejmě prohlédnout interiér vozidla. Pracovník bezpečnostní agentury totiž uviděl muže, s horní polovinou trupu uvnitř “napadeného” vozidla. “Ostraha” byla rychlejší než obviněný. Dřív než muž stačil cokoliv odcizit, byl zadržen. Poškozením vozidla měl muž způsobit škodu za asi 2000 korun.
Ani “rejstřík” tohoto muže není strohý. Muž byl odsouzen soudy ve Frýdku-Místku, Olomouci, Trutnově, Novém Jičíně, Karviné pro trestné činy krádeží k různým druhům trestů.

vytisknout  e-mailem