Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v Ostravě - 10. 6. 2009

Straka v mateřince; Skončil tam, kam patří; Spadla klec; Další stíhaný agresor; Neplatil! 

Straka v mateřince


Do mateřské školky v Ostravě Porubě se dne 9. 6. 2009, mezi 14.00 a 15.30 hodin, vloupal neznámý pachatel.

Ten vnikl, po předchozím vypáčení dveří, do ředitelny. Z té následně odcizil notebook a digitální fotoaparát.
Svým jednáním způsobil škodu ve výši 19 000 korun.
Trestní zákon stanoví za trestný čin krádež trest odnětí svobody až na dvě léta.


Skončil tam, kam patří


Dvaapadesátiletý muž z Ostravy Hrabůvky je podezřelý ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci.

Zdevastoval  místnost ochranné služby v jednom z nákupních center v Porubě. Poškodil, postříkáním barvou, zdi místnosti, dále poničil sádrokartonové obložení, stůl, nástěnku, skříň, mikrovlnnou troubu, varnou konvici a rozbil parfém.
Škoda byla vyčíslená na 7 000 korun. Jelikož na něj byl již z dřívějška vydán příkaz k dodání do výkonu trestu, byl umístěn do vazební věznici.
Za výše uvedený trestný čin je dle trestního zákona možno uložit až jednoroční trest odnětí svobody.


Spadla klec


 Dne 9. 6. 2009 zahájil policejní komisař trestní stíhání šestadvacetiletého muže z Moravské Ostravy.


Mladý  muž je podezřelý ze spáchání hned čtyř trestných činů. V období od začátku února do začátku června letošního roku se dopustil osmi protiprávních jednání. Nutno dodat, že mladík má za sebou bohatou trestní minulost, za kterou byl i odsouzen.
Jeho série započala v Ostravě Kunčičkách, kde se vloupal do restaurace a zcizil peněženky s osobními doklady. Poté se přesunul do Vratimova. Zde vnikl do rodinného domu, kde si přisvojil nejrůznější klenoty. Ve třetím případě pachatel operoval v Moravské Ostravě, kde se vloupal do kuchyně bytu v domě na ulici Preslově. Z něj odcizil volně položenou peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Muž nevynechal ani Radvanice a vloupal se do domu na ulici Těšínské. Zde byl však vyrušen a z místa odešel, aniž by cokoliv odcizil. Pátý případ, opět Radvanice. Vloupání do rodinného domu. Odcizení dvou prstenů. V Ostravě Koblově neoprávněně vnikl do rodinného domu a odcizil finanční hotovost a videokameru. Sedmý skutek spáchal ve Slezské Ostravě.Z domu na ulici Keltičkově si přisvojil kabelku, finanční hotovost, mobilní telefon a DVD přehrávač. Poslední skutek pachatel provedl v Koblově, kde se opět vloupal do rodinného domu. Odcizil klenoty, dvě jízdní kola, kolečkové brusle a cyklistické přilby.
Po zadržení policisty se obviněný ke všem skutkům přiznal. Jeho trestní stíhání je vedeno na svobodě. Za spáchání trestných činů krádeže, poškozování cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněného držení platební karty mu hrozí až tříleté odnětí svobody.


Další stíhaný agresor


Policejní komisař v těchto dnech zahájil trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže z Ostravy Zábřehu pro trestné činy týraní osoby žijící ve společném bytě a násilí proti jednotlivci a skupině obyvatelů.

Násilník, v období od února roku 2008 do začátku října stejného roku ve společném bytě na ulici Břenkově v Ostravě Zábřehu, týral svou o čtyři roky mladší manželku. Slovně ji urážel, vyvolával hádky, ponižoval ji, a to i před dcerou.  Útoky se stupňovaly a následovaly výhružky zabitím s nožem v ruce, k čemuž se přidalo i fyzické napadání v podobě fackování a škrcení. Po posledním incidentu fyzicky napadl i svou nezletilou dceru. Po tomto byl ze společného obydlí vykázán.
I přesto útoky pokračovaly. Až do února letošního opakovaně poškozené vyhrožoval, osobně i prostřednictvím mobilního telefonu, že ji zabije a s ni celou rodinu, včetně sebe. Po těchto útocích se poškozená dostavila osobně na policejní oddělení a vše oznámila policistům.
Trestní stíhání je vedeno na svobodě. Nebezpečnému agresorovi hrozí za výše uvedené trestné činy až tříletý trest odnětí svobody.


Neplatil!


Celkem 77 500 korun dluží matce svých dětí jednačtyřicetiletý muž z Frýdku-Místku.

Proti muži bylo policejním komisařem zahájeno trestní stíhání, neboť ničím úmyslně nepřispíval na výživu své nezletilé dcery. Takto se choval i přesto, že mu tuto povinnost přikázal svým rozsudkem  dne 16. 4. 2008 Okresní soud v Ostravě. Poškozené devětatřicetileté ženě měl měsíčně přispívat 5 500 korunami.
Muž je obviněn ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy, za který mu hrozí až jednoroční odnětí svobody.

 

vytisknout  e-mailem