Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v Ostravě - 11. 6. 2009

Kradli ve velkém; Amok? 

Kradli ve velkém

Policisté v těchto dnech sdělili obvinění trojici mužů, kteří byli od konce loňského roku do letošního června postrachem prodejen v Mariánských Horách.

Dva sedmadvacetiletí muži a jejich o dva roky mladší kumpán vyloupili celkem tři prodejny.
První skutek spáchali na konci loňského roku. Vloupali se, po vypáčení okna, do prodejny se sportovním zbožím, ze které odcizili oděvy a sportovní zboží za 648 665 korun. K tomu je třeba i započítat způsobenou škodu poškozením ve výši 25 000 korun. Na Nový rok tuto prodejnu navštívili ještě jednou. Tentokrát vypáčili vrata. Sortiment zůstal stejný, avšak škoda činí 199 678 korun a škoda poškozením je 76 000 korun.

V noci z 14. na 15. 3. 2009 vnikli do prodejny se smíšeným zbožím. Po vypáčení vstupních dveří odcizili potraviny, alkohol a cigarety v hodnotě 100 000 korun. Škoda na poškozených dveřích je 15 000 korun.

Poslední skutek provedli během uplynulého víkendu. Vypáčili vstupní dveře do prodejny s cyklistickým zbožím a odcizili 23 ks jízdních kol nejrůznějších značek v celkové hodnotě 388 300 korun. Velké množství kol se jim stalo osudným. Při nakládání uloupených kol do automobilu byli vyrušení policisty a dali se na útěk. Jednoho z nich však policisté zadrželi. Ostatní se později dostavili na policejní oddělení dobrovolně a ke všem skutkům se doznali.
Svým bezmála půlročním působením způsobili škodu přesahující 1 200 000 korun. Na všechny byl podán návrh na vzetí do vazby. Za trestný čin krádeže jim v tomto případě hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Amok?

Na čerpací stanici v Ostravě Bělském Lese se dne 9. 6. 2009 před osmou hodinou večerní došlo k trestnému činu poškozování cizí věci.

Došlo zde k nevídané situaci. Čtyřicetiletý muž společně se svou čtyřiatřicetiletou přítelkyní si zde domluvili schůzku s čtyřicetiletým mužem z Ostravy Poruby, bývalým partnerem uvedené ženy. Měli zde společně vyřešit finanční záležitost z minulosti. Po chvíli se však bývalý partner rozčílil. Svou zlost si začal vybíjet na osobním automobilu Mitsubishi Grandis uvedeného páru. Nejdřív si vystačil pěstmi, kterými poškodil zpětná zrcátka. Poté přešel k důraznějšímu nástroji. Z batohu totiž vytáhl kladivo, které mrštil na automobil a v devastování vozidla pokračoval. Kladivem rozbil skla vozu, utrhal stěrače a registrační značky a poškodil kapotu. V tomto jednání pokračoval i přes prosby své šestnáctileté dcery, která s ním byla na schůzce přítomna. To již obsluha volala policisty. Při příjezdu hlídky začal agresor z místa události pomalu odcházet. Policisté jej samozřejmě na místě zadrželi a eskortovali na obvodní oddělení. Poté vyslechli přítomné a zajistili vidoezáznam z kamery umístěné na čerpací stanici. Škodu na automobilu vyčíslil majitel na 300 000 korun.
Muži teď hrozí za spáchání trestného činu poškozování cizí věci trest odnětí svobody až na jeden rok.


 

vytisknout  e-mailem