Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v Ostravě - 12. 2. 2009

“Natáhl závěr zbraně a zamířil na pokladní” 

Dne 3.2.2009, kolem 18.00 hodin, došlo v prodejně potravin na ulici Krasnoarmějců v Ostravě-Zábřehu k loupežnému přepadení. Do prodejny potravin přišel muž, maskovaný kuklou. Pachatel namířil krátkou střelnou zbraň na 26letou pokladní a požadoval po ní vydání finanční hotovosti slovy „naval peníze“. Žena odmítla, pachatel natáhl závěr zbraně, opět na pokladní namířil a pohrozil zabitím. Poškozená ve strachu o život muži vydala částku ve výši 25 800 korun. Pachatele od spáchání loupeže neodradila ani přítomnost dalších lidí v prodejně. Poté, co muž odcizil peníze, z prodejny utekl. V době loupeže vstoupil do prodejny zákazník, pachatel při útěku na nic netušícího 60letého muže rovněž namířil zbraň a utekl.

Pachatel loupeže je muž ve věku kolem 40 let, vysoký 175 - 185 cm, zavalitější postavy. Muž byl oblečen do tmavě zeleného kabátu a modrých riflí.  Na hlavě měl nasazenu kuklu šedé barvy s otvory pro oči. Pachatel byl ozbrojen krátkou střelnou zbraní.

Policisté provedli detailní ohledání místa činu, byl přivolán psovod se psem. Kriminalisté po muži intenzivně pátrají, vyhodnocují zjištěné skutečnosti. V průběhu prověřování policisté nalezli i zákazníka, na kterého pachatel mířil zbraní. Ve věci podali vysvětlení svědci. Preciznímu prověřování ostravských kriminalistů neunikla ani skutečnost, že muž pravděpodobně před loupeží nakoupil v další prodejně. V této provozovně však nebyl maskován kuklou a možná zde zakoupil zboží. Díky množství zjištěných skutečností i získanému obrazovému záznamu pravděpodobného pachatele je určení identity muže otázkou času, v jeho zásadním zkrácení nám výrazně přispěje pomoc veřejnosti. K řádnému objasnění věci zahájil policejní komisař úkony trestního řízení pro trestný čin loupeže, muži hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

                                             
Policisté žádají svědky, kteří by mohli k loupeži podat jakékoliv informace, aby tyto skutečnosti sdělili na ostravskou službu kriminální policie a vyšetřování, por. Svozilovi,  tel.  974 726 705, 721 146 674, popřípadě por. Pavlišincovi na tel. 737 577 412 nebo na linku 158, či kteroukoliv policejní služebnu.


                                                                                             

vytisknout  e-mailem