Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v ostravě - 12. 3. 2009

Útok na veřejného činitele; Zapálené popelnice  

Útok na veřejného činitele

Krátce po poledni dne 10. 3. 2009 se v podnapilém stavu potácel kolejištěm mezi stanicemi Ostrava Svinov a Ostrava Vítkovice jedeantřicetiletý muž.
Tímto jednáním, na koleji č. 1, bránil v jízdě osobnímu vlaku. Jeho nesmyslné a nebezpečné jednání přišla vyřešit trojčlenná hlídka odděleneí železniční policie. Hlídka jej vyzvala k prokázání totožnosti. To muže vyprovokovalo, začal být agresivní a hlídku slovně a posléze fyzicky napadal. Po všech třech policistech se oháněl rukama a měl snahu do všech kopat. Při tomto útoku opakovaně hlídce vyhrožoval ublížením na zdraví a zabitím. Policisté muže zpacifikovali a na místě zadrželi. Podezřelý byl kvůli své opilosti umístěn na protialkoholní záchytnou stanici.
Policisté proti muži zahájili trestní stíhání a obvinili jej z trestného činu útoku na veřejného činitele, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Zapálené popelnice

Dosud neznámý pachatel zapálil dne 11. 3. 2009 v 5. 15 hodin plastové popelnice na komunální odpad.
Stalo se tak v Ostravě Hrabůvce, na ulici Hasičské.
Pachatel tak způsobil poškozené firmě OZO Ostrava škodu ve výši 15 000 korun.
Vypátrat pachatele a zjistit, co jej k takovému činu vedlo je nyní úkolem pro policisty. Neznámému vandalovi hrozí za jeho těžko pochopitelný čin až jednoroční odnětí svobody.

 

vytisknout  e-mailem