Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v Ostravě - 14. 4. 2009

Krádež motocyklu; Řídil, ač nesměl; Tři vloupání jedním tahem 

Krádež motocyklu

 Neznámý pachatel odcizil z garáže na ulici Gajdošově v Moravské Ostravě motocykl.

Stalo se tak mezi druhou hodinou odpolední dne 12. 4. 2009 a devátou dopolední následujícího dne. Neznámý pachatel zde, bez viditelného poškození garážových vrat a zámku, zcizil nepojízdný motocykl tovární značky Sundiro tmavě modré barvy, v hodnotě 16 000 korun. Pachatel dále poškodil v téže  zaparkovaný osobní vůz Citroen Xsara.
Způsobil tak celkovou škodu ve výši 23 000 korun a dopustil se trestných činů krádeže a poškozování cizí věci, za něž mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.


Řídil, ač nesměl

 Devětadvacetiletého muže z Ostravy Poruby zadržela policejní hlídka na ulici Závodní v Ostravě Vítkovicích.

Muž řídil dne 12. 4. 2009 ve 22.35 hodin po výše zmíněné ulici osobní vozidlo značky Škoda Octavia červené barvy, ačkoliv není držitelem řidičského oprávnění a navíc mu byl Okresním soudem v Ostravě vysloven zákaz řízení do 14. 8. 2009.
Hlídka (ne)řidiče zadržela ve 22.40 hodin, pro podezření ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
Za tyto trestné činy muži hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.


Tři vloupání jedním tahem

 Do sídel tří firem se vloupal neznámý pachatel dne 13. 4. 2009 v době mezi 13.00 a 18.00 hodinou.

Stalo se tak v Ostravě Svinově, kde pachatel vnikl, po vypáčení uzamčených dveří, do budovy soukromé společnosti. Z chodby této budovy poté pokračoval do kanceláře firmy. Zde vypáčil elektronickou zásuvkovou pokladnu, ze které následně odcizil finanční hotovost ve výši 200 000 korun. Poté se opět vrátil na chodbu budovy a vypáčil vstupní dveře do masážního studia, které má v budově taktéž sídlo. Zde z neuzamčených příručních pokladen zcizil 4 800 korun. Do třetice si vybral kancelář třetí soukromé společnosti. Opět vypáčil dveře. V této kanceláři naštěstí nic neodcizil.
I tak však škoda, i s poškozením zařízení, činí 252 800 korun.
Až tři roky strávené ve vězení hrozí neznámému pachateli za spáchání trestných činů krádeže a poškozování cizí věci.

 

vytisknout  e-mailem