Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v Ostravě - 22. 4. 2009

Zneužila sestřiny důvěry; Nebezpečný mladý agresor; Podnikavá dvojka; Loupež na tramvajové zastávce 

Zneužila sestřiny důvěry

Policejní komisař zahájil v těchto dnech trestní stíhání jednadvacetileté ženy z Ostravy Poruby pro trestný čin zpronevěry.

Toho se měla obviněná dopustit dne 20. 3. 2009, kdy byla požádána svou o deset let starší nevlastní sestrou, aby z její platební karty, z bankomatu v Ostravě Porubě u „Duhy“, vybrala finanční hotovost. Svou sestru požádala o výběr deseti tisíc korun s tím, že má uhradit nájem bytu, koupit cukr a toaletní papír. Zbylou hotovost jí měla navrátit zpět. Poté co jí byla svěřena platební karta i s PIN kódem, uskutečnila obviněná téhož dne celkem 4 výběry z bankomatů (dva v Porubě a dva v Zábřehu). Celkově z bankomatů vybrala 11 000 korun. Tyto peníze použila pro svou vlastní potřebu. Své sestře žádné peníze nevrátila, nic pro ni nenakoupila a nájem zůstal nezaplacen. Platební kartu následně roztrhala a zahodila do odpadkového koše.
Trestní stíhání obviněné je vedeno na svobodě a hrozí jí až dvě léta odnětí svobody.

moravskoslezsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/20090423_kradez_sestra_ostrava.html

Nebezpečný mladý agresor

Teprve dvacetiletý mladík byl dne 20. 4. 2009 obviněn hned ze tří trestných činů.

Trestné činy výtržnictví, ublížení na zdraví a vydírání spáchal v dubnu loňského roku v Ostravě Vítkovicích, v blízkosti křižovatky ulic Místecká a Urbančíkova. Zde před nejméně pěti lidmi fyzicky napadl stejně starého muže ranami pěstmi a kopy koleny do hlavy, břicha a ledvin, což si vyžádalo zásah rychlé záchranné služby. Mladík utrpěl otřes mozku, oděrky, krevní podlitiny, zhmoždění měkkých tkání levého spánku a trpěl bolestmi hlavy a páteře. Doba léčení byla stanovena na minimálně dva týdny. Obviněný po několika dnech poškozeného vyhledal a vyhrožoval mu, že pokud nevezme trestní oznámení pro výše uvedené jednání zpět a on půjde sedět, tak mu rozšlape hlavu, aby věděl za co šel sedět.
Nebezpečnému agresivnímu mladíkovi hrozí trest odnětí svobody na dva až osm roků.

Podnikavá dvojka

Osmatřicetiletá žena a její stejně starý komplic prodávali koncem ledna letošního roku neokolkované cigarety a alkohol.

Zboží prodávali ve večerce v Ostravě Mariánských Horách a státu způsobili na spotřební dani škodu ve výši 18 136 korun.
Oba spáchali trestný čin porušování předpisů o nálepkách k označení zboží, ze kterého je policejní komisař obvinil dne 16. 4. 2009.
Trestní sazba činí u tohoto trestného činu až tři roky odnětí svobody.

 Loupež na tramvajové zastávce

Na tramvajové zastávce před budovou Hlavního nádraží došlo dne 21. 4. 2009 okolo 15.40 hodin k trestnému činu loupeže.

Podezřelým z tohoto činu je jednadvacetiletý mladík z Ostravy Přívozu. Ten měl po předchozím požadování finanční hotovosti po jednapadesátileté ženě, tuto fyzicky napadnout. Nejméně desetkrát ji kopl do zad, hrudníku a pravé ruky. Přitom poškozené vulgárně nadával. V reakci na to chtěla další, tentokrát čtyřiadvacetiletá žena zavolat policii. V tom ji ale pachatel zabránil tím, že ji uchopil za vlasy, škubal ji hlavou a pěstí ji dvakrát udeřil do hlavy. Následně udeřil starší z žen, která v důsledku toho upadla na zem, přičemž při pádu upustila bankovky, které držela v ruce. Pachatel bankovky odcizil a z místa činu utekl.
Policisté po brutálním pachateli intenzivně pátrají. Za trestný čin loupeže mu hrozí až deset let odnětí svobody.

 

 

 

vytisknout  e-mailem