Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v Ostravě - 26. 2. 2009

Platit se musí!, Podílnictví  

Platit se musí!      

Proti pětatřicetiletému muži z Ostravy Vítkovic zahájili policisté úkony trestního řízení.
Muž je totiž podezřelý z trestného činu krádeže. Toho se měl dopustit tím, že dne 25. 1. 2009 krátce před desátou hodinou načerpal do osobního vozidla Ford Escort benzin v hodnotě 991 korun, který nezaplatil. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl za podobné skutky v minulosti již dvakrát potrestán Okresním soudem v Ostravě.
V tom, aby z čerpací stanice v Ostravě Hrabůvce ujel, mu zabránil pohotový a všímavý dvaapadesátiletý čerpadlář, kterému pachatel za to, že nezavolá policisty, nabídl “domluvu”. Na tato slova poctivý zaměstnanec čerpací stanice nedbal a policisty okamžitě zavolal a opsal si i číslo registrační značky.  Mezitím pachatel z vozidla onu registrační značku sundal a ukryl ve vozidle. Hlídka na místo dorazila po pěti minutách a po vyýpovědích obou mužů, pachatele vyzvala k prohlídce vozidla. Registrační značku samozřejmě našli a s ní také pánskou příruční tašku s osobními písemnostmi  cizího muže. Pachatel byl převezen na Obvodní oddělení, kde s ním byly provedeny další úkony. Zde bylo také zjištěno, že písemnosti i registrační značka byly odcizeny.
Nenapravitelnému muži, kterého nepolepšily ani dvě odsouzení k obecně prospěšným pracím, se musí obávat dalšího potrestání. Tím je v tomto případě trest odnětí svobody až na dva roky.

Podílnictví

Pro trestný čin podílnictví zahájili policisté trestní stíhání šestadvacetiletého mladíka z Ostravy Hrabůvky.
Ten  dne 1. 10. 2008 po páté hodině odpolední odevzdal ve sběrně druhotných surovin v Ostravě Mariánských Horách topenářské trubky, odřezky, různé pájecí součástky a další součástky z mědi a mosazi. Tento materiál pocházel ze skladu, soukromé stavební firmy sídlící v Ostravě Martinově na Martinovské ulici, ze kterého byly odcizeny téhož dne. Odcizené věci v hodnotě 28 630 korun zpeněžil za 3 160 korun, ač věděl, odkud tento materiál pochází.
Za tento trestný čin hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta.
                                                     

 

vytisknout  e-mailem