Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v Ostravě - 6. 2. 2009

Opilý boural a od nehody ujel, Specialista na garáže a restaurace, Řetězy jej nezastavily 

V Ostravě Porubě na ulici Opavské, ve směru od ulice 17. listopadu k ulici Slavíkové, došlo 17. 12. 2008 po osmé hodině večerní k dopravní nehodě.


Tu spáchal osmačytřicetiletý muž z Ostravy Poruby. Díky své neukázněné,  neohleduplné a nebezpečné jízdě, při které nerespektoval a neřídil se pravidly silničního provozu, zezadu narazil do osobního vozidla Škoda 120 L. Toto vozidlo čekalo na signál volno na křižovatce. Po nárazu muž na nic nečekal a se svým vozidlem Renault Laguna z místa nehody ujel. Dlouho se ovšem z újezdu netěšil, neboť jeho vozidlo zastavili, na ulici Ludvíka Podéště, strážníci městské policie. Na místo se ihned dostavili policisté z dopravního inspektorátu, kteří okamžitě zjistili proč se řidič choval takto nesmyslně. Digitální přístroj na měření alkoholu v dechu mluvil jasnou řečí – 2, 29 promile to byla hodnota, kterou naměřil. Z tohoto důvodu policisté řidiče na místě zadrželi. Pachatel byl vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, což odmítl. Policisté muži na místě zadrželi občanský průkaz.
Opilec za volantem způsobil poškozenému čtyřidvacetiletému muži škodu ve výši 5 000 korun a na svém vozidle škodu za 50 000 korun.
Trest za spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je odnětí svobody až na jeden rok.

vytisknout  e-mailem