Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v Ostravě

Ostrava - pátráme po pachateli loupeže, další úspěch Toxi týmu 

Toxi tým opět úspěšně
OPL3.JPGOPL3.JPG
 
 Proti dvěma devatenáctiletým mladíkům zahájili v těchto dnech ostravští kriminalisté trestní stíhání.
            Policisté mladíky zadrželi v časných ranních hodinách dne 15. 8. 2012 v rámci akce s krycím názvem „Haluz“, jež byla zaměřená na prodejce marihuany v Ostravě Zábřehu.
OPL1.JPGOPL1.JPG
Oba jsou obvinění ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Mladíci prodávali marihuanu nejen dospělým, ale i osobám mladistvým, a to od srpna 2010. Stalo se tak ve zhruba 200 případech, kdy drogu prodali nejméně deseti osobám. K samotnému prodeji docházelo v místech bydlišť obviněných.
OPL2.JPGOPL2.JPG
 
Po zadržení obou mladíků provedli kriminalisté domovní prohlídky ve dvou bytech v Zábřehu. Mezi nalezenými věcmi byly mimo jiné digitální mikrováhy a sáčky s rostlinnou hmotou, ve které byla pomocí analyzátoru identifikována marihuana. Kriminalisté na místě zajistili 300 gramů této drogy.
Oba byli po lékařském vyšetření umístěni do cely předběžného zadržení. Po provedených výsleších a sdělení obvinění byli ze zadržení propuštěni.
 
Za spáchání výše uvedeného trestného činu je stanovena trestní sazba od dvou do deseti let odnětí svobody, což je zapříčiněno tím, že drogu prodávali i osobám mladistvým.
 
Pátráme, pomůžete?
Pachatel1.jpgPachatel1.jpg
 
 Ostravští kriminalisté intenzivně pátrají po pachateli trestného činu loupeže.
 
Dne 28. 7. 2012 krátce před druhou hodinou ranní vešel do herny Intacto na Hlavní třídě v Porubě neznámý muž. Ten si nejdřív obhlédnul výherní hrací automaty, poté se postavil k jednomu z nich a snažil se vsunout do podavače bankovky. Zcela nečekaně pak přeskočil barový pult, za kterým stála vystrašená pětatřicetiletá žena obsluhující bar. Tu pachatel chytil pod krkem a tlačil ji do zadní místnosti herny. Zde se nacházela další, stejně stará žena. Tu muž rukou odstrčil a požadoval vydání peněz ze zásuvky barového pultu a trezoru. Jedna z žen mu zásuvku otevřela a on z něj odcizil číšnický flek a její peněženku. Následně se dožadoval otevření trezoru, což se nakonec z důvodu jeho zabezpečení nepovedlo. Vzal tedy z poličky dvoje cigarety, mobilní telefon a číšnický flek druhé poškozené a dal se na útěk. Při útěku mu však poslední dvě odcizené věci vypadly na zem.
Pachatel2.jpgPachatel2.jpg
 
Ženy tuto událost okamžitě nahlásily policistům. Na místo dorazily policejní hlídky a psovod se svým svěřencem, kteří okamžitě začali po pachateli pátrat, leč bohužel marně. Kriminalisté mezitím provedli ohledání místa činu a zajistili stopy.
 
Pachatel způsobil naštěstí pouze majetkovou škodu ve výši 34 000 korun. Za trestný čin loupeže mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.
 
Kriminalisté z 9. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství Policie ČR v Ostravě žádají všechny občany, kteří muže na fotografiích poznají, aby je neprodleně kontaktovali na tel. č. 974 726 705, popř. na bezplatné telefonní lince 158 nebo osobně na kterémkoliv oddělení Policie České republiky.
Pachatel3.jpgPachatel3.jpg
 
Za pomoc občanům děkujeme!!!

vytisknout  e-mailem