Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v Ostravě - 7.-9.2.2009

“Intuice”, Pátrání po seniorce, „Dej sem peníze!“, Zajištěná vozidla, “Zlomená čelist a nosní kůstky” 

       Policisté si povšimli zvláštního chování 28letého řidiče motorového vozidla zn. Škoda Garde  brzy ráno, dne 5.2.2009 (kolem 04.45 hodin). Řidič vozidlo zaparkoval v Ostravě-Zábřehu na Horymírově ulici a snažil se urychleně od „škodovky“ vzdálit. Policejnímu „instinktu“ ale neunikl, muž nejdřív tvrdil, že vozidlo neřídil on, nýbrž jeho bratr. Později, při prověrce uvedených skutečností, však zjistil, že svou verzi neobhájí a bude muset s pravdou ven. Muž doznal, že nevlastní řidičský průkaz. Policisté ve vozidle navíc nalezli odcizené věci.
Muž si vyslechl obvinění pro trestné činy řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, krádež a poškozování cizí věci. Podezřelý měl totiž čtvrtou únorovou noc (ze 4.2.2009 na 5.2.2009) „věnovat“ páchání krádeží. Obcházel motorová vozidla v Ostravě-Zábřehu, na Markově a Písečné ulici,  poté co jej zaujal obsah vozidel se zřejmě rozhodoval ke krádežím. Ve dvou případech měl rozbít okno vozidel zn. Opel Astra Caravan i Škoda Roomster a odcizit jedno malé balení kávy za zhruba 100 korun (škoda na vozidle je však 2500 korun), autorádio. V dalších dvou případech měl vypáčit zámek vozidla zn. Škoda Fabia a vyháčkovat západku dveří vozidla zn. Škoda 135 L Favorit. Z vozidel měl odcizit autorádio i nářadí. Celkem měl pachatel způsobit škodu asi 28 500 korun.
       Policisté zajistili nejen odcizené věci, ale také vozidlo zn. Škoda Garde. Obviněný má také pestrý rejstřík, v minulosti byl 11krát odsouzen pro majetkovou trestnou činnost. Vzhledem ke skutečnosti, že i v současnosti je obviněný trestně stíhán pro další trestné činy, podal komisař podnět ke vzetí muže do vazby. Muži hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

vytisknout  e-mailem