Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v Ostravě - víkend

“ Z místa nehody utekl”, „Vybral si žvýkačky“, Ujel bez placení, „Ukopl zrcátko“ 

 “ Z místa nehody utekl”

Ostravský policejní komisař sdělil obvinění 21letému muži pro trestné činy ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž je podezřelý, že dne 25.4.2009, kolem 01.15 hodin, řídil po Rudné ulici v katastru obce Šenov, motorové vozidlo zn. Opel Astra Caravan. V úseku mezi 352 a 352,5 km, měl obviněný zezadu narazit do stejným směrem jedoucího motocyklu zn. Peugeot Jetforce 50, který řídil 30letý muž. Při střetu byl řidič motocyklu usmrcen. Řidič, který narazil do motocyklu, však z místa dopravní nehody utekl. Na místo nehody vyrazily okamžitě po oznámení všechny složky IZS. Policisté provedli ohledání místa činu, zajistili stopy, byl povolán psovod se psem, proběhlo intenzivně pátrání po pachateli. Krátce po 04.00 hodině byl podezřelý zadržen v místě bydliště, v Havířově. Orientační dechová zkouška provedená kolem 04.45 hodin vykázala u řidiče hodnotu 0,99 promile alkoholu. Muž doznal, že před dopravní nehodou vypil pivo a z restaurace odjel vozidlem jeho otce. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let nebo peněžitý trest. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě. Bezprostřední příčinu smrti poškozeného určí nařízená soudní pitva.
V loňském roce ujelo z místa dopravní nehody v Ostravě celkem 660 řidičů. Toto číslo tvoří dvanáct procent z celkového počtu, 5362 dopravních nehod. Většinou to však byly nehody, při kterých došlo ke škodám na majetku.

„Vybral si žvýkačky“
25letý muž měl dne 25.4.2009, kolem 07.10 hodin, z prodejny na Předškolní ulici v Ostravě-Výškovicích, odcizit 132 kusů žvýkaček stejné značky. Žvýkačky ukládal do plátěné kabely, poté, co si jej prodavačka všimla, se dal na útěk. Prodavačka se snažila zabránit muži v útěku, ovšem neúspěšně. Podezřelého zadržel před prodejnou 59letý zákazník, který šel do prodejny na nákup. Svědek zareagoval okamžitě, poté co muž z prodejny utekl, vyběhl za ním a dostihl jej. Následně byli přivoláni na místo policisté. Ti však vyžádali příjezd také rychlé záchranné služby, neboť si podezřelý stěžoval na nevolnost, jenž měla vzniknout následkem požití omamných a psychotropních látek. Později bylo muži sděleno podezření pro trestný čin krádež formou zkráceného přípravného řízení. Muž byl v minulosti odsouzen pro trestný čin krádeže k nepodmíněnému trestu. Krádeží žvýkaček měl muž způsobit škodu ve výši 3 418 korun. V současnosti muži hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Ujel bez placení
Ostravští policisté pátrají po dosud nezjištěném pachateli, který dne 24.4.2009, kolem 08.15 hodin, natankoval na čerpací stanici v Ostravě-Hrabové na Místecké ulici, pohonné hmoty za 6157 korun. Po natankování pohonných hmot do vozidla zn. Škoda Fabia Combi, barvy zlatá metalíza, opatřeného slovenskou registrační značkou, muž od stojanu vycouval a z místa činu odjel. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin krádež, muži hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
I po pachateli další krádeže intenzivně pátrají ostravští policisté. Dosud nezjištěný pachatel, na nezjištěném místě v České republice, odcizil vak s finanční částkou ve výši 166 000 korun. Vak měl být odcizen při rozvozu vaků z prodejen do společnosti, provádějící transport tržeb. Předmětný vak, jenž byl následně odcizen, měl být k rozvozu přibrán omylem při počítání tržeb v objektu společnosti. Ke krádeží mělo dojít v době od 06.00 hodin dne 3.4.2009 do 10.00 hodin dne 10.4.2009. Věc byla policistům oznámena dne 24.4.2009 47letou pokladní společnosti. Pachateli tohoto činu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.
A do třetice, krádež pěti reproduktorů, které dosud nezjištěný pachatel odcizil z budovy na Lidické ulici v Klimkovicích, prověřují ostravští policisté. Ke krádeži mělo dojít v době od 11.30 hodin dne 18.4.2009 do 11.00 hodin dne 24.4.2009. Dosud neznámý pachatel měl vytlačit uzamčené dveře objektu a odcizit reproduktory za zhruba 3 000 korun. Policisté po pachateli pátrají, hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

„Ukopl zrcátko“
Zpětné zrcátko motorového vozidla zn. Škoda Favorit měl ukopnout 18letý mladík dne 24.4.2009, kolem 21.20 hodin. Vozidlo bylo zaparkováno na ulici Václava Košaře v Ostravě-Dubině. Mladík pak z místa činu utekl, byl však policisty vypátrán v restauraci na diskotéce. Orientační dechová zkouška u podezřelého vykázala hodnotu 1,73 promile alkoholu, byl proto umístěn k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin výtržnictví.

por. Bc. Gabriela Holčáková
komisařka                                                                    

vytisknout  e-mailem