Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v Ostravě - víkend

Smrt pod koly autobusu 

K vážné dopravní nehodě došlo v pátek 13.2.2009, kolem 21.40 hodin, na trase z Ostravy-Staré Bělé, ulice Mitrovické, po benzinovou čerpací stanici na ulici Plzeňskou.

38letá žena řídící autobus linky č. 27, při stání v prostoru zastávky restaurace „U Lípy“ zaregistrovala poklepání na okno neznámým mužem, avšak nevěnovala mu pozornost. Po nástupu cestujících autobus absolvoval trasu přes zastávky „Požární zbrojnice, Stará Bělá střed, Kulturní dům, Husův sbor, Chrobákova, Plzeňská, Interspar“. 40letý řidič jedoucí v protisměru si všiml dolní končetiny přesahující obrys autobusu v prostoru levého předního kola. Ihned po tomto zjištění za autobusem jel, pomocí zvukového a světelného signálu přiměl řidičku k zastavení na ulici Plzeňské (pod čerpací stanicí). V prostoru levého předního kola a nápravy autobusu byl zjištěn muž, jenž nejevil známky života. Lékař na místě konstatoval smrt. Tělo bylo vyproštěno hasiči pomocí hydraulických zvedáků.
Policisté při prověřování  zjistili identitu zemřelého, 46letého muže z Ostravy. Policisté prověřují i možnost, že ke střetu s chodcem došlo již v prostoru zastávky „U Lípy“, přičemž mohlo být tělo vtlačeno pod autobus. Není vyloučeno, že zaklíněné tělo pod vozidlem bylo vlečeno až pět kilometrů.
Policisté žádají svědky, kteří mohou podat jakékoliv informace k dopravní nehodě, aby kontaktovali policisty na bezplatné telefonické lince 158 nebo komisaře ostravské služby kriminální policie a vyšetřování por. Mertu na telefonu 974 725 444. Mohou to být cestující z autobusu č. 27 na trase „U Lípy“ ve směru na Ostravu-Dubinu, nebo případní svědci, jenž zaregistrovali končetinu nebo neidentifikovaný předmět v levé části autobusu.

vytisknout  e-mailem