Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Stanovisko P ČR k pátrání po hledaném T. Pitrovi

Ohrazujeme se proti nepodloženým zprávám některých médií, která uvádí, že se hledaný Tomáš Pitr zdržuje na území České republiky. 

V poslední době se v některých médiích objevily spekulace o tom, že se hledaný Tomáš Pitr pohybuje po území České republiky a navíc zde provozuje podnikatelské aktivity. Podle všech dostupných informací, které jsme zatím mohli shromáždit, je toto tvrzení pouhou spekulací, které není podloženo žádným důkazem. Informace o současných podnikatelských aktivitách hledaného Tomáše Pitra, však oslovení zástupci sdělovacích prostředků odmítli na požádání policie poskytnout a podložit tak svá tvrzení.
 
Shrňme proto dosavadní fakta. Městský soud v Praze vydal 6.června 2007 příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody na hledaného Tomáše Pitra, který byl odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody pro spáchání trestného činu zkrácení  daně, poplatku a podobné povinné platby dle §148  odst. 1 a 4 trestního zákona. O dva dny později byl týmž soudem vydán Evropský zatýkací rozkaz. Následně jsme zjistili, že hledaný Tomáš Pitr údajně odcestoval z České republiky v noci z pátého na šestého června 2007. V tuto dobu na jmenovaného nebyl vydán zatykač ani příkaz k dodání do výkonu trestu, a proto jsme jej nemohli žádným zákonným způsobem sledovat nebo zadržet.
 
Od té doby byla Policií České republiky provedena celá řada úkonů, které spočívaly ve vyhlášení pátrání prostřednictvím národní databáze i Schengenského informačního systému. Dále byla provedena opatření, která umožňuje zákon o Policii České republiky a trestní řád. Intenzivně využíváme mezinárodní policejní spolupráci se státy, kde by se hledaný Tomáš Pitr mohl zdržovat. Dílčí informace o výsledcích pátrání jak na území České republiky, tak v zahraničí, nelze z taktických důvodů zveřejňovat. Pátrání po hledaném Tomáši Pitrovi intenzivně probíhá a k jeho vypátrání využijeme všech zákonných prostředků.
 
 
                                                                       pplk. Mgr. Pavla Kopecká

vytisknout  e-mailem