Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Stará bolest - vloupání do aut

Jindřichův Hradec - Auta cizinců - snadná kořist pro zloděje v Třeboni. 

    Neznámý zloděj  od odpoledních hodin dne 22. do ranních hodin 23.srpna 2009 provedl čtyři vloupání do zaparkovaných aut v Třeboni a v Lomnici nad Lužnicí. Nejprve v ulici U Světa, na parkovišti u hotelu, nezjištěným způsobem rozbil zadní skleněnou výplň pátých zadních dveří automobilu VOLVO V40 combi MPZ GB a odcizil 4 ks kufrů s obsahem osobních věcí poškozeného turisty.
      Dále ve stejnou dobu a na stejném místě, u nákladního automobilu Mercedes Benz Vito  rozbil skleněnou výplň části levého předního okénka u dveří řidiče, vůz  prohledal a z prostoru mezi předními sedadly odcizil notebook, holící elektrický strojek a bundu.
      Obdobně si pachatel počínal i v Lomnici nad Lužnicí v ulici Zahradní, kde na parkovišti u bývalého objektu továrny rozbil skleněnou výplň u zadních levých dveří osobního automobilu Alfa Romeo 33. Z vozidla však nic neodcizil. Na stejném místě pak rozbil střešní okno u dalšího vozu - Fiat Punto, ze kterého odcizil autorádio a nářadí na demontáž kola. Vše však zanechal na místě u vozidla.
    Pachatel způsobil odcizením věcí škodu v celkové výši 131.900 korun a poškozením vozů škodu v celkové výši 22.200 korun. Konečná vyčíslená škoda dosáhla 154.100 korun.
Případ šetří policisté z OOP Třeboň a žádají veřejnost o případná svědectví k daným případům, které je možné podat i na linku 158.

vytisknout  e-mailem