Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Starého pána připravili o tisíce

VSETÍNSKO: Senioři pozor na podvodníiky! 

Na svoji důvěřivost a ochotu doplatil v pondělí v poledne senior z Valašského Meziříčí, který vpustil do svého bytu neznámou ženu, jejíž komplic mu odcizil několikatisícovou finanční hotovost.
 
„Potřebuji napsat vzkaz vašemu sousedovi a neumím psát“, s touto prosbou zazvonila v pondělí v poledne u bytu třiaosmdesátiletého seniora neznámá žena. Muže požádala o napsání vzkazu pro jeho souseda, na kterého údajně zvonila a on jí neotvírá. Senior chtěl ženě vyhovět, a proto vzal papír a tužku a chtěl vzkaz napsat na vstupních dveřích u svého bytu. Žena však navrhovala jít dovnitř do kuchyně a sdělení pro souseda napsat na stole, protože mělo být údajně dlouhé. Senior šel tedy s ženou do kuchyně, sedl si ke stolu a psal, co mu žena diktovala. V textu bylo například uvedeno, že žena nesehnala pro souseda látku na záclonky a také, že má pro něj voňavku. Když pan domácí popsal celou stranu formátu A4, což mohlo trvat asi čtvrt hodiny, žena poděkovala a odešla. Druhý den ráno starý pán zjistil, že mu ze šatní skříně v pokoji zmizelo přes 20 000 korun. Žena měla zřejmě komplice, který ukradl peníze v době, kdy diktovala seniorovi v kuchyni vzkaz pro souseda, přičemž při vstupu do bytu spoluviníkovi nechala otevřené dveře.  
 
Co se týká popisu ženy tak mohla mít kolem 25 let, vysoká mohla být asi 170 cm, silnější postavy, měla kulatý obličej a plné tváře. Oblečení si senior přesně nepamatoval, jen uvedl, že měl na hlavě šedou čepici s kšiltem. Mluvila česky, bez dialektu a stále se smála. 
 
Tento případ šetříme jako trestné činy krádež a porušování domovní svobody, za které hrozí pachateli v případě dopadení a prokázání viny až dvouletý trest odnětí svobody.
 
26. února 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem