Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Stařenkám strhávali náušnice

MOST - Lupiče poslal soud o víkendu do vazby; Bar nechtěl opustit a další 

Mostecká policie odhalila pachatele tří loupeží, ke kterým došlo minulý týden na Mostecku. Podařilo se jí to díky podrobnému popisu pachatelů, kamerovému systému a výborné spolupráci s mosteckou městskou policií. K první loupeži došlo 12. dubna na sídlišti Výsluní v poledne. Jednaosmdesátiletá žena odemykala vstupní dveře panelového domu, když se za ním objevil neznámý mladík a cpal se dovnitř. Žena ho neznala a nechtěla ho vpustit. Mladík byl však silnější a do ženy strčil, až žena upadla. Přitom jí z uší vytrhl zlaté náušnice. Poté z domu vyběhl. Ženě roztrhl ušní boltce a způsobil ji hmotnou škodu ve výši čtyř tisíc korun. O čtyři dny později se lapka objevil v sousedním sídlišti Zahradní. Krátce po 12 hodině se dostal do panelového domu díky poškozené, která ho do domu vpustila. Za to se jí však vděku nedostalo. Lupič ji u výtahu chytil kolem krku. Žena začala volat o pomoc. Mladík ji pustil, stačil jí však strhnout z uší náušnice. Z místa pak rychle zmizel. Ke zranění 71leté ženy nedošlo. O tři hodiny později v pátek se vydal opět loupit. Tentokrát si vzal s sebou mladšího pomocníka, svého příbuzného, který nedávno utekl s výchovného ústavu. Nic nového nevymýšleli, stejným způsobem okradli 75letou ženu v obytném domě v centru města. Oběť si opětovně vyhlédli při odemykání vstupních dveří a s ní do domu vešli. Starší z dvojice ji nechal přijít k výtahu a tam ji zezadu uchopil za ramena a přitáhl ji k sobě a přitom jí z uší vytrhl náušnice. Poté se svým komplicem z domu utekli. Žena utrpěla lehké zranění a byla převezena do nemocnice k ošetření. Lupiči týž den lup odnesli zpeněžit do jednoho zlatnictví v centru města. A právě tam je odhalil kamerový systém. Strážníci oba podezřelé mladíky následně zadrželi, i když se lupiči snažili utéct. Policejní komisař staršího obvinil ze zločinu loupeže a mladšího s ohledem na věk z provinění loupeže. Oba pak umístil do policejní cely a podal podnět na uvalení vazby. Soudce návrh akceptoval a oba obvinění byli o víkendu eskortováni do vazební věznice.

Nechtělo se mu domů
Podezření ze spáchání výtržnictví bylo mosteckými policisty sděleno ve zkráceném přípravném řízení 27letému muži z Litvínova. Ten měl tento měsíc časně ráno krátce před půl šestou v jednom litvínovském baru, kde byl jako host a popíjel nápoje, ztropit výtržnost. Muži se nelíbilo, že byl vyzván k odchodu z důvodu uzavření baru. Na výzvu zaměstnanců nereagoval a z barové židle nehodlal slézt. Naopak se dožadoval dalších panáků. To ovšem pracovnice baru odmítly a se zlou se potázaly. Muž jim nejprve sprostě vynadal a po krátké vyhrůžce popadl barovou židli, kterou mrštil za bar. Naštěstí nikoho nezasáhl, ale rozbil pár sklenic v baru.

Lupu si neužili
Litvínovští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody dvěma mladíkům ve věku 19 a 20 let. Ti měli začátkem dubna kolem půlnoci v Litvínově vniknout do suterénu jednoho obytného domu a poté i do sklepní kóje, ze které měli odcizit zednické nářadí a různý stavební materiál v hodnotě 3 000 korun. Lup si uložili do cestovní tašky, kterou ve sklepě našli a poté zamířili do svého bydliště. Cestou se chtěli stavět v restauraci, kam však již nedorazili. Na místě je totiž zadrželi kriminalisté. Ti jim lup zabavili a dvojici předvedli na policejní oddělení v Litvínově.

Okradl spící ženu
Podezření ze spáchání přečinu krádeže na osobě bylo mosteckou policií sděleno ve zkráceném přípravném řízení 26letému muži z Mostu. Ten na autobusové zastávce MHD odcizil ženě věci z kabelky. Poškozená žena seděla na lavičce a čekala na autobus. Na chvilku zřejmě usnula.  Když se probudila, zjistila, že jí kdosi z kabelky odcizil peněženku a doklady. Odcizený lup byl zajištěn a vrácen zpět.

Kradl jak na běžícím páse
Celkem třináct krádeží spáchal tento rok 25letý muž z Mostu. Mostečan kradl v supermarketech, drogeriích a prodejně se sportovním vybavením. Za lupem nejezdil daleko, v místě bydliště kradl ve dvanácti případech, jednou se objevil v Bílině, kde podlehl pokušení odcizit zboží. V taškách a pod bundou mizely potraviny, cukrovinky, kosmetika a další věci. Celkem měl lapka odcizit zboží za více jak 5 tisíc korun. Při každé krádeží byl lapen pracovníky ostrah a předán policii. Ta mu ve zkráceném přípravném řízení sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Spánek ho připravil o doklady a peníze
Sladký spánek se nevyplatil jednomu mladému muži z Mostu. Ten o víkendu cestoval vlakem v dopoledních hodinách a během jízdy usnul. S ním byl ve vlaku i neznámý nepoctivec, který si spícího muže všiml. Nepozorovaně mu z opasku sejmul taštičku, ve které měl poškozený osobní doklady a finanční hotovost. Případ krádeže na osobě šetří mostecká policie.

V tramvaji byl zloděj
Krádež na spícím cestujícím se podařila i zatím neznámému pobertovi. Ten cestoval v neděli tramvají z Litvínova do Mostu v časně ranních hodinách. V tramvaji byl i další cestující, který seděl a monotónní cesta ho ukolébala do spánku. V ruce držel svůj mobilní telefon. Když vystupoval na konečné v Mostě, zjistil, že je bez mobilu. Krádeží mu vznikla škoda ve výši šesti tisíc korun. Přečinem krádeže se zabývají litvínovští policisté.
 

Most, 19. dubna 2010

vytisknout  e-mailem