Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Stařenku napadl její syn i vnučka

KRÁLOVÉHRADECKO - Policisté je vykázali na deset dní ze společné domácnosti. 

Policisté z Obvodního oddělení policie III Hradec Králové vykázali v minulých dnech několik osob ze společné domácnosti. Jedním z nejvážnějších případů, který museli řešit, se stal minulý týden ve Svinarech na Královéhradecku. Zahájili proto současně i úkony trestního řízení pro podezření z přečinu nebezpečného vyhrožování, na což pamatuje trestní zákoník trestem odnětí svobody až na 3 roky.

Pětačtyřicetiletý muž je důvodně podezřelý, že ve společném pokoji vyhrožoval s nožem v ruce své 67leté matce s tím, že ji zabije. Tomuto vyhrožování předcházelo i fyzické napadení, při kterém na stařenku nakonec zaútočil dřevěnou nohou od křesla (viz foto),  o délce 70cm, se kterou jí měl udeřit do různých částech těla a způsobit ji tím újmu na zdraví. Motivem jednání měl být osobní spor mezi aktéry události. Celému incidentu přihlížela i 18letá dcera podezřelého, která měla dalšímu bití vůči své babičce však zabránit. Přesto prý sama neváhala na stařenku druhý den vztáhnout ruku poté, co ji před odchodem do školy upozornila, aby si uklidila své věci. Do ležící ženy měla dokonce tlouci i pěstmi. Poté, co zraněná žena vyhledala téhož dne lékařskou pomoc, ošetřující lékař neváhal a oznámil celou věc na policii.
 
Podezřelou dvojici policisté následně vykázali ze společného obydlí. Případ je i nadále v prověřování a bude s největší pravděpodobností řešen ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Mgr.Lenka Burýšková
Zveřejněno: 30. října 2013 v 10:15
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem