Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Stařík byl podveden

Podvodník vylákal podvodně starožitnosti. 

     Slánští policisté pátrají po podvodníkovi, který dne 2. prosince 2011 kolem 13. hodiny náhodně navštívil staříka v jeho bydlišti v obci  Lotouš a vylákal od něho různé druhy starožitností. Poškozený muž tuto událost oznámil na linku 158 v dopoledních hodinách následujícího dne. 

     Neznámý muž se nejprve představil jako obchodník, který vykupuje starožitnosti a pokud stařík nějaké starožitnosti vlastní, měl by zájem je od něho  odkoupit. Na základě tohoto rozhovoru si  83 letý muž pozval podezřelého obchodníka dále do svého rodinného domku. Dosud neznámý pachatel si zde vybral větší množství věcí, které jako "obchodník" ocenil až na výkupní částku 35 000,-Kč ve prospěch staříka. Následně některé vybrané kousky si naložil do svého osobního vozidla a pro další věci, že zajede s dodávkovým vozem. Poté z místa odjel a již se poškozenému muži neozval. Svým jednáním tento podvodník způsobil majiteli škodu ve výši 7 000,-Kč.  Jednalo se o dva originální obrazy, starší autorádio, starší džbán, různé medaile, pohlednice a modely aut. Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže a podvodu.

     Policie opět upozorňuje občany, aby dbali větší pozornosti a obezřetnosti při otevírání dveří do svých domovů. Vzhledem k vánočním svátkům můžeme předpokládat větší nárůst pouličních podvodných prodejců s různým zbožím, ať už se bude jednat o elektroniku, drogistické, či textilní zboží. Nejenže zboží nebývá kvalitní a jeho hodnota není jak se zdá na první dojem tak výhodná, ale dochází  při tomto pouličním nákupu často i k odcizení  finanční hotovosti. Podezřelí obchodníci, kteří se svým zbožím obchází po domech se opět snaží vetřít pod jakoukoliv záminkou do vašeho bydliště a při této příležitosti umí způsobit značnou škodu odcizením finanční hotovosti, aniž by si majitel bytu stihl povšimnout. Policie upozorňuje občany, aby nebyli důvěřiví a tyto "nezvané a zároveň nebezpečné návštěvy" si nevpouštěli do svých domovů.  

6. prosince 2011

nprap. Jana Šteinerová

 

Další případy z Kladenska

Poškození dveří - neznámý pachatel v době mezi 2. až 5. prosincem 2011 v Kladně v ulici Na Stráni poškodildvojevstupní dveře do domu. Svým jednáním způsobil pachatel škodu ve výši 60 000,-Kč. Policie případ prošetřuje jako podezření z trestného činu poškozování cizí věci. 

Újezd od benzinové čerpací stanice - dne 4. prosince 2011 bylo oznámeno na linku 158, že téhož dne krátce před 16. hodinou u benzinové čerpací stanice ve Smečně zastavilo  osobní vozidlo Ford, modré barvy, z něhož vystoupili dva mladíci, kteří po natankování 56,5 listrů v hodnotě 2 000,-Kč , z místa odjeli bez zaplacení.   

vytisknout  e-mailem