Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Stařík odešel v zimní bundě a v pantoflích

NÁCHODSKO - Hledala ho jak česká, tak i polská policie 

Dvě hodiny obav a nejistoty čekaly v sobotu 16. ledna 2016 na ošetřující sestru ze senior centra v Malé Čermné i Hronova, když v odpoledních hodinách zjistila, že se jeden z klientů zřejmě šel projít ven  v zimním oblečení a v pantoflích, protože není nikde v domově. Ze svého pokoje prý odešel něco před pátou hodinou. Ale pokud se chtěl procházet v romantické zasněžené přírodě, nevybral si k toulkám zrovna nejteplejší počasí, sobotní teploměr totiž ukazoval pár stupňů pod nulou.

Policisté po piřjetí oznámení na nic nečekali, okamžitě vyslali do okolí několik hlídek z Hronova, Náchoda, Červeného Kostelce, Police nad Metují, psovoda se psem a požádali o pomoc polskou stranu, neboť objekt senior centra se nechází jen pár desítek metrů od státní hranice. Ukázalo se, že to byla správná volba. Polští policisté krátce po půl sedmé hlásili, že hledaného seniora našli v parku na polském území. A právě včas, neboť nastalá tma a mráz nenabízel zrovna nejlepší šance na přečkání delší doby ve zdraví bez řádného zimního vybavení, což pantofle na nohou rozhodně nebyly. 

A tak, sice poněkud zkřehlého ale jinak nezraněného, důchodce předali polští kolegové na hranici hlídce hronovských policistů. Ti ho pak během chvilky v pořádku přepravili zpět do domova. Díky rychlé reakci a skvěle fungující přeshraniční spolupráci tak senior nebude mít z poněkud popletené procházky možná ani rýmu. Policistům z české a polské strany patří dík nejen za vzájemnou spolupráci a kooordinaci hlídek, ale zejména za rychlé vypátrání seniora.

por. Mgr. Eva Prachařová
18. 1. 2016 v 15:40

vytisknout  e-mailem