Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Starší případ objasněn

LITOMĚŘICE – Práce policistů se zúročila; Hledáme svědky nehody... 

Na základě operativního šetření se podařilo litoměřickým kriminalistům objasnit několik případů vloupání do firemních objektů na Libochovicku, ke kterým došlo v měsíci dubnu 2011. Tehdy neznámý pachatel vnikal násilným způsobem do různých firemních objektů a odnášel vše, co mohl zpeněžit. V jednom případě dokonce v kancelářích firmy vypáčil trezor, z kterého odcizil finanční hotovost a cennosti za více než 200 tisíc korun. Dobrá práce policistů se nakonec zúročila a stopy je zavedly až k 38letému muži z Prahy. Dotyčný se k činům doznal a okázalo se, že není v tomto oboru nováčkem. Za obdobnou trestnou činnost byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen. Obvinění pro trestný čin krádeže, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku za Pražanem putovalo do vězení, kde si již odpykává trest za jinou majetkovou trestnou činnost. Celková škoda je vyčíslena na více než 230 tisíc korun.

Práce policistů se zúročila.mp3

Hledáme svědky nehody

Ve čtvrtek 23. 1. 2014 krátce po 17té hodině došlo v obci Štětí v ul. Cihelná k dopravní nehodě. Na přechodu pro chodce u autobusového nádraží došlo ke střetu dosud nezjištěného motorového vozidla s přecházejícím chodcem. Neznámý řidič vozidla po poskytnutí prvotní pomoci poraněnému chodci z místa nehody odjel. Policisté žádají případné svědky této nehody popř. samotného řidiče vozidla, aby se přihlásili na linku 158 nebo se obrátili přímo na skupinu dopravních nehod Litoměřice na tel. č. 974 436 251. Za poskytnutou pomoc předem děkujeme.

Hledáme svědky nehody.mp3

Vloupání do domu se podařilo objasnit

Až tři roky může strávit za mřížemi 20letý muž, který se vloupal na Libochovicku do rodinného domu. Na počátku února vnikl po přelezení oplocení násilným způsobem do domu a přilehlých kůlen a odcizil motorovou sekačku a starožitné předměty. Dále z domu demontoval a odcizil několik zabudovaných vodovodních baterií. Škoda byla předběžně vyčíslena na více než 14 tisíc korun. Mladík se k činu doznal a část odcizených věcí byla zajištěna. Tento týden policisté na základě zjištěných informací sdělili mladíkovi podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním a poškození cizí věci.

Litoměřice, 20. 2. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem