Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

START DRIVING - Projekt pro mladé začínající řidiče

KRAJ - Středočeská policie spolupracuje na tomto projektu 

START DRIVING je projekt Asociace autoškol ČR, který je určen pro mladé začínající řidiče ve věku 18 - 24 let a je zaměřen na zvýšení kvality jejich řidičských dovedností. Základní kurz s názvem START DRIVING je v plném proudu a ve Středočeském kraji probíhá na polygonu Max Cars na Příbramsku.  Projekt přichystala Asociace autoškol ČR, ve spolupráci s Asociací center bezpečných jízd a s dalšími partnery (Policie ČR, HZS, Česká kancelář pojistitelů, Autoklub ČR, BESIP, Platforma vize nula, Tým silniční bezpečnosti, Asociace dopravních psychologů ČR, Škoda auto a Gas net) se zaměřením na zdokonalovací výcvik začínajících řidičů automobilů. Právě začínající řidiči jsou nejrizikovější skupinou v silničním provozu. Jsou ještě "nevyježdění", učí se spousty nových věcí a musí se teprve naučit zvládat nečekané a rizikové situace v silničním provozu.

Ze strany vrchního komisaře kpt. Ing. Petra Bejsty z Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Středočeského kraje si mladí řidiči vyslechli informace o činnosti dopravní policie včetně základních oprávněních dopravních policistů v silničním provozu, o problematice nevěnování se řízení za použití mobilních telefonů v ruce (zvýšená pravděpodobnost dopravní nehody) ale vyslechli si i důležité rady a informace pro začínající řidiče. Následovala i ukázka policejního vozidla.

Další byla na řadě přednáška dopravního psychologa, jízda v plném provozu s odborníky z autoškol, přednáška členů Týmu silniční bezpečnosti a později mladé řidiče čekala jízda s instruktory na polygonu za ztížených podmínek, kde si mohli vyzkoušet jízdu na mokré vozovce, ve smyku, v zatáčce apod. To vše se odehrálo pod vedením zkušených instruktorů.

Začínající řidiči jsou jednou z rizikových skupin v silničním provozu, proto jim bude i nadále ze strany policie věnována pozornost a kurzy budou i nadále ve Středočeském kraji probíhat. 

Pokud jste i vy začínajícími řidiči a chcete se zdokonalit ve svých řidičský schopnostech a vyzkoušet si řidičské schopnosti pod dohledem odborníků, přihlaste se na další termíny ZDE. Budeme se na vás těšit.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
24. srpna 2021
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem