Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Starý trik opět zabral

Prostějovsko - Paní přišla o 44 tisíc korun.  

Legenda s nabídkou změny dodavatele elektrické energie opět zabrala. Tentokrát se obětí podvodníků stala 68 letá paní z Brodku u Prostějova. Jí tři neznámí muži ji kontaktovali přímo u ní doma. Zazvonili a nabízeli jí změnu dodavatele elektrické energie. Paní je pozvala do domu. Podmínkou bylo, aby jim ukázala smlouvu stávajícího dodavatele. Tím ji zabavili. Po jejich odchodu zjistila, že jí z jedné z místností zmizelo 44 tisíc korun. Na základě zjištěných informací se mělo jednat o tři muže. První z nich byl silnější postavy, vysoký kolem 172 cm. Vlasy barvy špinavá blond, oválný obličej. Na sobě měl šedou mikinu a tmavé brýle. Druhý muž měl mít černé kudrnaté vlasy a na sobě černý oblek. Jejich bližší popis ani popis třetího z mužů nebyl zatím zjištěn. Policisté na případu pracují a po pachatelích pátrají. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za který pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Policie ČR se obrací na občany, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace k neznámým mužům, případně na svědky, které mohli tito muži kontaktovat, aby okamžitě kontaktovali Policii ČR. Jakékoliv informace mohou sdělit buď na obvodní oddělení Policie ČR Němčice nad Hanou, kteroukoliv policejní služebnu, případně kdykoliv na bezplatnou telefonní linku 158. Za spolupráci děkujeme.
 
Policie ČR radí občanům, aby byli obezřetní při kontaktu s cizími lidmi, nikoho cizího si do bytu či domu nevpouštěli. Podvodníci využívají nejrůznější záminky a lsti, jak se dostat k vašim penězům. Chtějí vniknout do vašeho bytu či domu a pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů, jak vás okrást. Zvoní-li opravář, pracovník úřadu či jiných služeb (odečet plynu apod.), nechte si předložit jeho služební průkaz nebo ještě lépe, zavolejte na úřad nebo instituci, na kterou se pracovník odvolává. V případě jakýchkoliv pochybností trvejte na tom, že o nabízenou službu nestojíte.

 

por. Mgr. Irena Urbánková

10.10.2013

vytisknout  e-mailem