Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Starý trik zabral

Přerov - Pod smyšlenou záminkou se vloudily do bytu a seniorku okradly o šperky.  

Včera v dopoledních hodinách byla ve svém bytě na ulici Neumannova v Přerově okradena 80 letá seniorka. Dvě zatím neznámé pachatelky využily starou fintu a pod smyšlenou záminkou se vloudily do jejího bytu. Kolem deváté ráno zazvonily u dveří jejího bytu s báchorkou, že jedné z nich je špatně a požádaly o vodu. Pak bez pozvání do bytu vstoupily. Seniorku zabavily a v nestřeženém okamžiku jí z jednoho z pokojů ukradly šperky. Až po jejich odchodu paní zjistila, že byla okradena. Škoda byla vyčíslena na více než sto tisíc korun. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za který pachatelkám, v případě jejich dopadení, hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Policisté na případu pracují a po pachatelkách pátrají.
 
Podle popisu poškozené se mělo jednat o dvě ženy bílé pleti. Jedna z nich měla být ve věku kolem 55 let, vysoká kolem 165 – 170 cm, střední postavy. Měla tmavé vlasy v délce pod ramena, na hlavě měla dámský klobouček šedé barvy s ohrnutým okrajem nahoru. Nos měla větší. Na sobě měla oblečenou látkovou bundu šedé barvy v délce na kolena, tmavé kalhoty. Hovořila zvláštním česko-slovensko-maďarským přízvukem. Druhá z nich byla ve věku kolem 65 let, shrbené postavy. Na sobě měla tmavou látkovou bundu šedé nebo černé barvy v délce do poloviny stehen, černé kalhoty. Obě měly na nohou obuté nazouvací dámské boty.
 
Policie přivítá jakoukoliv informaci, která by přispěla k objasnění případu, případně dalším poznatky k podezřelým, zatím neznámým pachatelkám. Občané je mohou sdělit na kteroukoliv policejní služebnu, případně kdykoliv na bezplatnou telefonní linku 158.
 
Za spolupráci děkujeme.
 
 
 
por. Mgr. Irena Urbánková
19.4.2013

vytisknout  e-mailem