Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Šťastný pátek třináctého

Písek – Ve špatně přístupném lesním porostu čekal na pomoc policistů. (video) 

Od čtvrtka 12. srpna pátrali písečtí policisté a kriminalisté po seniorovi z domova důchodců v Drhovli u Písku. Starší muž odešel v ranních hodinách
Pátrací akce - 13. 8. 2010 - DrhovlePátrací akce - 13. 8. 2010 - Drhovle
neznámo kam, nikomu o sobě nepodal zprávu, neměl u sebe mobilní telefon ani potřebné léky. Kriminalisté začali okamžitě po oznámení šetřit ve zdravotnických zařízeních, zjišťovali informace o muži u příbuzných, známých i personálu domova. Zjištěné skutečnosti však kriminalistům nezúžili lokalitu, kde by se mohl muž pohybovat. Naplánovali a uskutečnili pátrací akci v okolí domova důchodců, využili také policejní psovody, ale muže se vypátrat nepodařilo.
 
Kriminalisté na případu dále intenzivně pracovali a požádali o leteckou podporu pro další pátrací akci. V pátek třináctého vytvořili policisté a kriminalisté Územního odboru Policie ČR Písek pátrací akci, do které jich bylo zapojena na třicet. Leteckou podporu zajišťovali pražští kolegové z letecké služby.
 
Kolem půl dvanácté hodiny se všichni na akci zúčastnění zastavili, z vysílačky slyšeli kolegy z vrtulníku „vidíme osobu, leží v lesním porostu“. Všichni s napětím čekali na další zprávu, vrtulník sedl poblíž místa nálezu a následovalo další hlášení „muž je při vědomí,
Policisté umisťují zesláblého muže do vrtulníkůPolicisté umisťují zesláblého muže do vrtulníků
komunikuje“. Místo, kde jej našli je ve špatně přístupném terénu, rozhodli se proto transportovat zesláblého seniora přímo policejním vrtulníkem do písecké nemocnice, kde ho předali lékařům.
 
Při komunikaci s mužem policisté zjistili další okolnosti jeho pohřešování. Odešel z domova na houby, v lese se mu udělalo špatně a nemohl jít dál. V nelehké situaci čekal a doufal, že ho policisté najdou a pomůžou mu.
 
Dnešní úspěšná pátrací akce je právě takovým dnem, kdy všichni policisté vědí, že jejich náročná práce zachraňuje životy!
Šťastný pátek třináctého!
 
Videa z pátrací akce - vrtulník
 
ViewFile.aspx?docid=21510867
 
Pátrací akce - 13. 8. 2010 - Drhovle 2
 
 
 
por. Mgr. Kamila Ingrišová, pispisek@mvcr.cz
13. srpna 2010

 

vytisknout  e-mailem