Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Statistika dopravní nehodovosti

LOUNY - Opilý po dopravní nehodě usnul za volantem 

Kuriózní dopravní nehodu šetří lounští policisté. Došlo k ní minulý čtvrtek, v nočních hodinách, na silnici I/7 u obce Panenský Týnec. Čtyřiatřicetiletý řidič osobního vozidla zn. Škoda Octavia jel po rychlostní silnici ve směru od Chomutova na Prahu, když za obcí Sulec nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a svým schopnostem. Narazil do sněhové stěny, na kterou najel pravou částí vozidla a po ujetí několika desítek metrů vjel zpátky na vozovku. Poté vůz zastavil a za volantem usnul. Spal až do chvíle, kdy jej probudili dopravní policisté. Ti u něj hned provedli dechovou zkoušku, která naměřila 1, 95 promile alkoholu v dechu. I druhá dechová zkouška, provedená cca po půlhodině, byla pozitivní. Přístroj naměřil 1, 12 promile. Řidič z Prahy požití alkoholu před jízdou přiznal. Ke zranění osob naštěstí nedošlo, šofér při své opilecké jízdě poškodil světelné dopravní značení. Způsobená škoda byla celkem odhadnuta na 170 000 Kč. Uvedená nehoda je i nadále v šetření.  

S alkoholem za volant usedl i 51letý muž z Chomutovska. Policisté jej kontrolovali z pátku na sobotu, v nočních hodinách, u obce Březno na Postoloprtsku. Součástí kontroly byla i dechová zkouška. Při ní muž nejprve nadýchal 2, 44 promile, při opakované zkoušce 2, 50 promile alkoholu v dechu. Proto opilého řidiče policisté zadrželi a po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Poté je ze zadržení propustili na svobodu.

Statistika dopravní nehodovosti za minulý týden

Policisté minulý týden vyjížděli v lounském okrese celkem k třinácti dopravním nehodám. Všechny se naštěstí obešly bez zranění, škoda byla vyčíslena na celkem 806 000 Kč. Ve dvou případech byl u řidičů zjištěn alkohol. Nejčastější příčinou dopravních nehod byla nepřiměřená rychlost a také nesprávný způsob jízdy. O víkendu bylo z uvedeného počtu hlášeno šest dopravních nehod s celkovou škodou 345 500 Kč.  

Louny, 22. února 2010

vytisknout  e-mailem