Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Statistika dopravní nehodovosti

LITOMĚŘICE – Nehody z uplynulých dnů a za měsíc 


Od pátku do neděle došlo na silnicích litoměřického okresu k deseti dopravním nehodám, přičemž jedna z nich byla vážná. Při ní se zranili dva lidé, jeden účastník těžce a druhý lehce. Ostatních devět karambolů se obešlo bez vážnějších problémů. Pouze jedna osoba utrpěla lehké zranění. Během tří víkendových dnů vznikla při nehodách na silnicích škoda 609 000 Kč. Alkohol policisté ani u jednoho z havarujících řidičů nezjistili.

Od pondělí do čtrvtka pak došlo  ke 13ti nehodám. Šest osob utrpělo lehké zranění a škoda byla vyčíslena na 503 000 Kč. Za hlavní příčinu lze označit nedání přednosti v jízdě. Jeden z havarujících řidičů požil před jízdou alkohlické nápoje.
 

V měsíci dubnu (1.-30.4.2010) vyjeli dopravní policisté celkem k 67 dopravním nehodám.  Tři osoby se zranily těžce a dalších 22 účastníků utrpělo lehké zranění. Způsobená škoda za měsíc přesáhla 2 700 000 Kč. Hlavními příčinami dubnových nehod v našem okrese se staly nepřiměřená rychlost (8) a nedání přednosti v jízdě (13). U čtyř řidičů policisté zjistili alkohol.

por. Ing. Alena Romová
3. 5. 2010
 

vytisknout  e-mailem