Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Statistiky o občanech Evropské unie

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatelka požádala o následující informace:

 Žádám Vás o poskytnutí aktuálních údajů (statistiky) nahlášených jednotlivými obecními úřady o občanech Evropské unie z jiných členských států zapsaných v dodatku stálého seznamu voličů ve volbách do obecních zastupitelstev. Údaje potřebuji do mé bakalářské práce s názvem „Právo občanů EU volit a být volen v obecních volbách v kontextu práva ČR“.

Na základě Vaší žádosti ze dne 3, 6, 2019 ve věci podání informace dle zák. č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, která se týká poskytnutí aktuálních údajů (statistiky) nahlášených jednotlivými obecními úřady o občanech Evropské unie z jiných členských států zapsaných v dodatku stálého seznamu voličů ve volbách do obecních zastupitelstev, Vám sděluji následující.

Z registrovaných cizinců k volbám do zastupitelstva obce, byli z informačního systému cizinců vybráni ti, kteří uvedli obec a mají platnou registraci. Těchto je celkem k dnešnímu dni 5185. Přiložená tabulka ve formátu EXCEL sdružuje kód obce dle RÚIAN a počet cizinců. Převodní tabulky (kód-název, okres, kraj) lze získat na adrese https://www.cuzk.cz/Uvod/Produkty-asluzby/RUlAN/2-Poskytovani-udaju-RUlAN-ISUl-VDP/CiseIniky-lSUI/Nizsi-uzemni-prvky-auzemne-evidencni-jednotky.aspx. 

Zdeněk Hejzlar, 17. června 2019

 

vytisknout  e-mailem