Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Stav dopravní kázně na svitavských silnicích

Výsledky hovoří za vše 

Téměř dvě desítky policistů z dopravního inspektorátu a pořádkové policie se ve středu opět zaměřily na kontrolu obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. V celém regionu se po dobu čtyř hodin  kontrolovalo dodržování stanovené rychlosti, zda mají řidiči předepsané doklady, zda používají bezpečnostní pásy a zádržné systémy při přepravě dětí. Zvýšenou pozornost policisté také věnovali telefonování za jízdy a způsobu jízdy na železničních přejezdech. Mimo to neopomněli pátrat po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.
Výsledek zmíněné akce je následující:
Hlídky v průběhu dopravní akce „X“ zkontrolovaly 152 vozidel a zjistily 42 dopravních přestupků.
Ve 39 případech řidiči porušili zákonem stanovenou rychlost a v 10 případech se jednalo o rychlou jízdu přes železniční přejezdy. Jeden z hříšníků, kterému byla udělena kauce ve výši 5 tisíc korun, si to přes železniční, kde nesvítilo bílé přerušované světlo, doslova „prosvištěl“ 80 kilometrovou rychlostí, přestože zákon hovoří jinak.
Vzhledem k těmto číslům mohou řidiči předpokládat, že se s policejními hlídkami budou  setkávat ve zvýšené míře i nadále.
Našim cílem totiž je, aby Vaše jízda byla bezpečná a mohli jste se ve zdraví vrátit domů ke svým blízkým. (vážné a tragické nehody - foto)
nprap. Anna Štegnerová
11. 6. 2009


 

vytisknout  e-mailem