Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Stavebníky připravil o pracovní náčiní

JABLONECKO - V době od 25. do 29. září 2014 se neznámý pachatel vloupal ve Smržovce do stavební buňky, ze které odcizil stavební náčiní a způsobil škodu 20 tisíc korun. 

Nemilé zjištění čekalo na stavebníky v ponděllí 29. září 2014 po ránu v Jablonecké ulici ve Smržovce. Stavební buňku, která byla umístěna u odstavené plochy u pramene Nisy, navštívil v době mezi 25. a 29. zářím neznámý zloděj, který tak dělníky připravil o jejich pracovní náčiní. Zloděj překonal násilím visací zámek, který zajišťoval dvoukřídlá vrata stavební buňky a následně poškodil i zámek těchto vrat. Z buňky zmizela míchačka na beton o objemu 160 L oranžové barvy, ponorné čerpadlo modré barvy, nivelační měřící přístroj se stativem a měřící latí, úhlová bruska zn. Metabo a v neposlední řadě i kanystr s 10 lity benzínu Natural 95. Neznámý pachatel si tak odnesl věci za téměř 20 tisíc korun a pracovníkům stavby tak znemožnil jejich práci.

Případem krádeže se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení ve Smržovce, kteří po pachateli i odcizených věcech pátrají. V případě, že budou úspěšní a podaří se jim pachatele dopadnout, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
1. října 2014

vytisknout  e-mailem