Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Štědrý den pohledem policie

KARLOVARSKÝ KRAJ – Případy z 24. prosince. 

Policejní hlídky z celého Karlovarského kraje byly během Štědrého dne vyslány k dvaceti problémovým opilcům. Ti ve své opilostí měli problém dojít domů. Jejich jednání se však obešlo bez větších následků. Během dne došlo ke čtyřem dopravním nehodám, ke kterým policisté vyjížděli. Všechny nehody se obešly bez zranění i bez alkoholu. Při nehodách vznikla pouze hmotná škoda na vozidlech.
Policisté také prověřovali tři podezření na požár. Dvě oznámení se ukázala jako problém při vaření a o požár se nejednalo. V jednom případě však došlo k požáru zahradní dřevěné boudy v Aši ve zrušené zahrádkářské kolonii. Nikdo nebyl při požáru zraněn

Na Sokolovsku došlo o půlnoci z 23. na 24. prosince k poškození cizího majetku. Policista v době mimo službu si všiml před domem muže, jak propíchává pneumatiku u osobního vozidla. Ze svého okna zakřičel na muže a ten se dal na útěk. Policista však muže poznal a vydal se směrem k jeho bydlišti, kde jej dostihl a vyzval ho, aby se zastavil a lehl si na zem. Muž však neuposlechl a sahal si do kapsy. Policista opakovaně vyzval muže, aby zanechal svého jednání. Jelikož ani tentokrát výzvy neuposlechl a stále sahal pro něco do kapsy, byl nucen policista použít donucovací prostředky a i přes aktivní odpor se mu podařilo muže zajistit až do příjezdu hlídky Policie ČR. Ukázalo se, že měl u sebe 2 nože, 3 kasry a tzv. šídlo. Navíc při dechové zkoušce nadýchal 1,27 promile alkoholu. Muž se bude zodpovídat s přestupku proti majetku a neuposlechnutí výzvy úřední osoby.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
25. prosince 2013
 

 

vytisknout  e-mailem