Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Stíháme čtyři výtržníky

ZNOJEMSKO: Dopustili se hrubé neslušnosti na veřejnosti. 

     V těchto dnech jsme na základě důkazů zahájili trestní stíhání čtyř mužů, kteří se na různých místech Znojemska chovali v rozporu se zákonem.
     K prvnímu případu došlo letos v květnu v obci Hrádek. Dva muži ve věku dvacet osm a třicet let z Plzeňska a Písecka se měli pokusit ublížit na zdraví místnímu mladíkovi. Na chodníku před ubytovnou na něho fyzicky zaútočili. Po úderu pěstí do obličeje upadl na zem. Pak mu zasadili několik kopanců do břicha, zad i hlavy. Napadený muž utrpěl tržné rány a pohmožděniny. Po incidentu měl také poškozené hodinky a tričko. Za výtržnictví a ublížení na zdraví jim podle trestního zákoníku hrozí až tři roky vězení.  
     Druhá kauza se odehrála začátkem srpna v rekreační oblasti u Vranovské přehrady. Tam tehdy na diskotéce bezdůvodně narážel do tančících hostů čtyřiačtyřicetiletý muž ze Znojemska a snažil se vyvolat konflikt. Po jejich stížnosti byl obsluhou upozorněn, aby toho zanechal. Za pár minut opět pokračoval. Dokonce fyzicky napadl i zaměstnance u vchodu. Skočil mu na záda a udeřil jej rukou do žeber. S pomocí dalšího pracovníka byl vyveden ven z restaurace. Usiloval dostat se nazpět a zároveň velmi vulgárně nadával oběma mužům. Když nemohl dovnitř, začal obtěžovat kolemjdoucí. Pokřikoval a stále se činil vyvolat konflikt. Porval se aspoň se svým kamarádem. Ten z pěstního souboje vítězně vyvázl a utekl. Ležícího útočníka vzkřísila studená voda. Tu mu nalili přihlížející na hlavu, aby se probral. Znovu začal být z posledních sil agresivní a velmi sprostý. Usadili ho na zem a teprve potom se uklidnil.
     Třetí výtržnost se stala koncem srpna v obci Němčičky. Zde šestadvacetiletý muž z našeho regionu fyzicky na ulici napadl o několik let mladšího muže ze Znojemska. Oběma rukama jej uchopil pod krkem a začal škrtit. Další mladíci mu v jeho protiprávním chování ihned zabránili. 
     Podle trestního zákoníku kdo se dopustí veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném hrubé neslušnosti nebo výtržnosti, zejména tím, že napadne jiného, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 1. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem