Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Stihl dvě vloupání za noc

TEPLICE - Zloděj stihl během jedné noci dvě vloupání; Policistům neutekl a další zprávy. 

Stihl dvě vloupání za jednu noc
     Policisté dopadli 24letého zloděje, který se v nočních hodinách během úterní noci vloupal do dvou provozoven v centru Teplic. Nejdříve vnikl do papírnictví, kde z kanceláře odcizil dva mobilní telefony v hodnotě jeden tisíc korun. Tento lup mu nestačil, a tak se o tři hodiny později vloupal do prodejny potravin. Tady si zloděj do tašky naskládal několik desítek balení cigaret v hodnotě přibližně 8 tisíc korun. Vyrušili ho ale pracovníci bezpečnostní agentury, před kterými se dal na útěk. Převážná část tabákových výrobků tak zůstala v igelitce na místě činu a pachatel utekl jen s několika krabičkami cigaret. Policistům stačily necelé tři hodiny k tomu, aby zloděje, který po náročné „noční práci“ odpočíval ve svém bytě, dopadli i s ukradenými věcmi. Za přečiny krádeže mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Policistům neutekl
     Až tři roky vězení hrozí 37letému muži, který kradl hliník z budovy v centru Teplic. Minulý týden v podvečerních hodinách odtrhl z budovy banky 4 obkladové hliníkové lišty z oken. Když uviděl projíždějící policejní hlídku, svůj lup zahodil a dal se na útěk. Strážcům zákona však lapka neunikl a byl zadržen. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že muž byl za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen, a tak ačkoliv byla hodnota odcizeného hliníku vyčíslena jen na 1800 korun, bylo jeho jednání kvalifikováno jako přečin krádeže. 
 
Opilec chtěl vykrást trafiku
     Sotva odbila dnešní půlnoc, rozhodl se alkoholem notně posilněný 25letý muž, že si přilepší krádeží. V centru Teplic se pokusil vloupat do trafiky, což se mu ale nepodařilo. Přešel tedy o pár metrů dále a pokusil se vloupat do bývalé prodejny květin. Při jeho protizákonném počínání ho vyrušil náhodný svědek, a tak se dal na úprk. Daleko ale neutekl, protože byl zadržen přivolanými policisty. Při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota 2,52 promile alkoholu v dechu, za přečin krádeže ve stadiu pokusu mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Pomozte při pátrání
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci.
K  dopravní nehodě došlo dne 6. 1. 2011 ve 13.00 hodin v Duchcově, ul. Osecká. Bočně se zde střetla dvě protijedoucí vozidla a to zpětnými zrcátky. Nezjištěný řidič neustanoveného vozidla po střetu s nákladním vozidlem zn. MAN nezastavil a odjel z místa dopravní nehody.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 2 a 5, telefon 974 439 265 (260), nebo na linku 158. 
 
 
Teplice, 12. 1. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email:
pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem