Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Stoleté duby někdo pokácel

MOST - Policie šetří krádež stromů z lesa; Léta napadá družku, musel z domova; Peníze za sázky utrácela.  

 Z lesa zmizely stoleté duby a habry

Obrničtí policisté vyšetřují krádež stromů v lesní lokalitě mezi obcemi Korozluky – Skršín – Dobrčice. Tam v lesním porostu neznámý pachatel pokácel motorovou pilou 11 kusů dubů a 3 habry. Na místě odřezal větve a nechal je v lese. Podle lesníků se jedná o stromy starší sto let a vysoké téměř 20 metrů. Zloději po sobě zanechali téměř metr vysoké pařezy. Poškozená společnost vyčíslila předběžně hmotnou škodu na částku 26 000 korun.


 

Policie násilníka vykázala z bytu a vyšetřuje nebezpečné vyhrožování

Policisté tento týden řešili případ domácího násilí v domácnosti v jedné obci na Litvínovsku. Hlídka na místě zjistila, že poškozenou ženu tam již několik let psychicky i fyzicky napadá její druh. Žena utrpěla často zranění, ale nikdy nevyhledala z obavy dalšího násilí lékařskou pomoc a nikdy se neobrátila na policii. Policisté na místě po provedeném šetření s ohledem na zjištěné skutečnosti, kdy byla důvodná obava, že by došlo k dalšímu útoku, přistoupili k zákonnému oprávnění a násilného muže vykázali z domu. Muž se však snažil po vykázání poškozenou telefonicky kontaktovat a dokonce měl vyhledat její dceru mimo domov, přes kterou vyhrožoval své družce. Policie muže zadržela v obci. S hlídkou nespolupracoval, nýbrž policisty napadal a vyhrožoval jim. Proto proti němu policisté použili donucovací prostředky. Muž skončil v policejní cele. Od litvínovských policistů si převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání nebezpečného vyhrožování. Navíc je podezřelý z násilí proti úřední osobě a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu.


 

Část peněz ze sázek si dala do vlastní kapsy

Na cizí peníze sáhla 47letá žena z Litvínova, která je zpronevěřila. Byla smluvním partnerem sázkové společnosti, se kterou uzavřela smlouvu o spolupráci spočívající v uzavírání sázek a přijímání finančních prostředků od sázejících. Měla povinnost týdně odvádět inkasované tržby této společnosti. Nechala si však z inkasovaných tržeb částku 15 600 pro svoji potřebu. Schodek zjistila společnost kontrolou na litvínovské pobočce. Policie v Mostě, která oznámení šetřila, po provedeném vyšetřování ženu obvinila z trestného činu zpronevěry. Stíhaná je vyšetřována na svobodě.


 

Kradl v prodejně čokolády a 3x podvodně získal úvěr

Policie v Mostě obvinila z úvěrového podvodu 23letého muže z Mostu. Ten měl v Mostě uzavřít s jednou společností smlouvu o spotřebitelském úvěru ve výši 17 tisíc korun na proplacení koupě spotřebního zboží. Při sjednávání tohoto úvěru však uvedl nepravdivé údaje ohledně svého zaměstnání. Úvěr získal, nakoupil, ale nesplácel. Takto postupoval ještě ve dvou případech. Poškozené společnosti tak způsobil škodu za více než 56 tisíc korun. Za toto jednání mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Navíc mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže. Tento měsíc měl v jednom mosteckém supermarketu odcizit celkem 12 kusů čokolád v hodnotě 659 korun, které si dal do tašky a prošel pokladnou bez zaplacení. Byl zadržen pracovníky ostrahy. Už v minulosti kradl.


 

Za krádež elektřiny teď čelí obvinění

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z trestného činu krádeže 36letého muže z Mostu. Ten měl ve svém bytě neoprávněně a zcela vědomě odebírat jako nájemce bytu elektrickou energii z elektrizační soustavy, ač neměl uzavřenou řádnou smlouvu s dodavatelem proudu. Elektřina mu do bytu proudila díky nedovolenému zásahu do elektroměrového rozvaděče. Poškozená organizace vyčíslila vzniklou škodu na celkovou částku 25 tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 23. října 2015


 


 

vytisknout  e-mailem