Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Stop kapsářům v nákupních centrech!

České Budějovice – Tři ženy včera neznámí zloději okradli v českobudějovických nákupních centrech.  

Českobudějovičtí policisté opětovně upozorňují občany, aby dbali zvýšené opatrnosti na své osobní věci a měli je neustále pod kontrolou. Zlodějům stačí opravdu pouze chvilka nepozornosti, aby získali svoji tučnou kořist a vás okradli např. o osobní doklady, platební karty, peněženky s finanční hotovostí či mobilní telefony. Kapsáři rádi vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství osob. Úspěch mají tito nepoctivci zejména ve velkých nákupních centrech, ale i v městské hromadné dopravě. Není proto nejlepším řešením odkládat své kabelky a tašky do nákupních vozíků. Stačí jedno chvilkové pootočení při výběru zboží a už své věci nenajdete.
 

Na svou neopatrnost doplatily včera tři ženy z Českobudějovicka. V nákupních centrech na Strakonické, Nádražní a Boreckého ulici v krajském městě si volně odložily do nákupních vozíků kabelky, ve kterých měly uloženy finanční hotovosti, osobní doklady, platební katy, mobilní telefony a další osobní věci. Během několika minut však o kabelky přišly. Neznámí zloději využili svojí příležitost a kabelek se v nestřeženém okamžiku zmocnili. Celková způsobená škoda se vyšplhala na částku bezmála 24 000 korun. Českobudějovičtí policisté nyní po možných pachatelích usilovně pátrají.
 

Stanete-li se obětí kapsáře, okamžitě hlaste ztrátu dokladů či platebních karet na policii. Kreditní kartu nezapomeňte okamžitě zablokovat. Vše je totiž možné zneužít k další trestné činnosti.
 

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
12.května 2011
 

vytisknout  e-mailem