Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Stop řidičům

Jeseník - Jeden řidič jel v zákazu řízení a druhý pod vlivem marihuany 

Řidiče, který na našich silnicích nemá co dělat, zastavili policisté ve Zlatých Horách. Dvaačtyřicetiletého muže z Frýdku-Místku zastavila policejní hlídka v úterý 18. ledna dopoledne, když vyjížděl ze Zlatých Hor na Heřmanovice. Protože mu byl soudem udělen zákaz řízení a svůj řidičský průkaz musel odevzdat, použil pro kontrolu doklady - pas a náhradní doklad za řidičský průkaz, které u něho v automobilu zapomněl o dva roky mladší spolupracovník. S tímto trikem však neuspěl. Policisté lustrací zjistili, že muži byl udělen zákaz činnosti na 15 měsíců, a to do června letošního roku.
Ještě ten den bylo „neřidiči“ sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Policisté podezřelému muži předložené doklady odebrali a zaslali je příslušnému městskému úřadu, který je vydal.
Ani 24letý řidič z Jeseníku, kterého zastavili v České Vsi odpoledne, neměl vůbec usedat za volant. Všechny doklady potřebné pro řízení měl sice v pořádku. Negativní byla i dechová zkouška na alkohol. Když byl ale policisty vyzván k testu na omamné a psychotropní látky, odmítl. Nakonec se mladík dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem moči a krve. Ze vzorku moči vyšel pozitivní výsledek na látku THC (marihuanu). Čtyřiadvacetiletému řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.

por. Ing. Tereza Neubauerová

19. ledna 2011

vytisknout  e-mailem