Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Stopař potvrdil staré pořekadlo, že příležitost dělá zloděje

NÁCHODSKO – Za svezení si s sebou vzal fotoaparát 

Oznámení o krádeží fotoaparátu z osobního automobilu přijali v úterý 18. června 2013 policisté v Náchodě. Neznámý mladík, kterého svezl
řidič za volantemIlustrační foto/Archiv Policie ČR
řidič Citroënu, mu za jízdy odcizil fotoaparát. Mladý muž okolo 25 let stopoval na cestě z Rychnova nad Kněžnou na Náchod.
 
Když mu řidič Citroënu zastavil, uklidil si ze sedadla spolujezdce fotoaparát do přihrádky vedle řadicí páky. Mladý stopař se vezl, děkoval za svezení a vytáhl si z igelitky láhev s pitím. Po napití si najednou nechal zastavit dřív, s tím, že do místa kam chtěl původně svézt, se projde lesem.
 
Řidič tedy zastavil a stopaře vysadil. Teprve až po chvíli ho napadlo zadívat se do přihrádky a zjistil pravý důvod stopařova náhlého požadavku. Fotoaparát Nikon v hodnotě 2.000 korun byl pryč. Stopař už ale bohužel taky.
 
Cestování stopem už je dnes jen výjimečné. A jak by také ne, lidé se bojí vzít někoho do auta, stejně tak jako mají obavy sednout k někomu cizímu stopující. Tenhle stopař jen potvrdil, že vděčnost a slušné chování mezi lidmi už bohužel nejsou vůbec běžnými normami.
 
Pachateli v případě dopadení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
18. 6. 2013 v 11.00 hodin

 

vytisknout  e-mailem