Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Stopovali opilí

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Stopaři nebyli schopní dechové zkoušky. 

Největší nárůst dopravních přestupků za uplynulý týden policisté zaznamenali v kolonce chodci. Ti nejen, že porušují zákonem stanovené pravidla chodců a přecházejí na červenou, ale také opilí ohrožují bezpečnost v silničním provozu. Uherskobrodská hlídka vyjížděla v pátek večer 25. dubna do ulice Šumická v Uherském Brodě, kde stopovali muž se ženou. Na stopařích by nebylo nic divného, kdyby nebyli opilí a neohrožovali řidiče. Stopovali totiž tím stylem, že si stoupli do silnice. Policisté u nich chtěli provést dechovou zkoušku. Muž a žena jí ale nebyli schopní. A to tvrdili, že každý vypili jen tři piva. Po lékařském vyšetření v Uherskohradišťské nemocnici byli převezeni na záchytku. Nyní je čeká řízení před přestupkovou komisí.

Pod vlivem alkoholu byli také řidiči. V Uherském Hradišti v ulici Hradební policisté zastavili třicetiletého řidiče, který v pátek ráno nadýchal 1,5 promile alkoholu.

Druhý den dopoledne usedl za volant Felicie šestačtyřicetiletý muž, kterého zastavila policejní hlídka z Bojkovic. Také tento muž nadýchal 1,5 promile alkoholu.

S daleko vyšším promile v krvi řídil třiapadesátiletý muž Citroën do té doby, než ho policisté zastavili v odpoledních hodinách v Uherském Brodě v ulici Pod Valy. Dechová zkouška mu vyšla s výsledkem 2,21 promile alkoholu. S řidičským průkazem se zřejmě může rozloučit na delší dobu.

Těmto řidičům podle zákona hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Osm panáků rumu a nějaké to pivo k tomu. Po takovém alkoholovém večírku sedl v pondělí ráno pětadvacetiletý řidič za volant Favoritu. Jenže se dostatečně nevěnoval řízení a narazil do před ním zastavujícího Citroënu. Tato dopravní nehoda se řešila v ulici Tř. M. Malinovského v Uherském Hradišti. Řidič Favoritu nadýchal 1,69 promile alkoholu. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Škoda na autech se odhaduje na pětašedesát tisíc korun. Tomuto řidiči hrozí až tříletý trest odnětí svobody včetně zákazu řízení.

S alkoholem a s řidičským průkazem si nedělala starosti padesátiletá žena, kterou policisté zastavili ve Starém Městě. Žena řídila Ford Transit i přesto, že nevlastní řidičský průkaz a ještě nadýchala 0,88 promile alkoholu. Nejen ji, ale i majiteli auta, který v tu dobu seděl na místě spolujezdce, čeká přestupkové řízení včetně pokuty.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 25. 4. – 1. 5. 2014


 

Počet zjištěných přestupků

25. 4. – 1. 5. 2014

18. – 24. 4. 2014

Řidič pod vlivem alkoholu

8

10

Řidič pod vlivem drog

1

0

Překročení maximální rychlosti

57

83

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

9

5

Nepoužití bezpečnostních pásů

19

22

Telefonování za jízdy

21

22

Špatný technický stav vozidla

15

20

Uložené kauce za přestupek v dopravě

9

3

Chodci

42

14

Cyklisté

11

11


2. května 2014, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem