Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Stopy odhalily pachatele

LOUNY - Dva muže obvinil vyšetřovatel z krádeže. 

Zanechané stopy na místě činu a následně jejich vyhodnocení přivedlo policisty k objasnění případu z konce minulého roku. Tehdy vnikl neznámý pachatel do objektu bývalého kravína v jedné obci u Postoloprt a z uskladněných nápojových automatů odcizil elektromotory, jež následně prodal do sběrných surovin. Jednalo se o nejméně 54 kusů elektromotorků o celkové váze 71 kilogramů. Způsobená škoda byla vyčíslena na 13 500 Kč. V minulých dnech policisté případ objasnili a z trestného činu krádeže obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování dvojici mužů ve věku 28 a 53 let z Lounska. Mladší z nich se uvedeného skutku dopustil i přesto, že byl Okresním soudem v Lounech odsouzen ze přečin krádeže k trestu odnětí svobody na 12 měsíců s podmíněným odkladem na dva roky. Tento trest nabyl právní moc dne 15. 1. 2014. Vyšetřovatel oba muže stíhá na svobodě. 

Vandal poničil vozidla  

Policisté šetří poškození motorových vozidel v Žatci a ve Staňkovicích.

Z neděle na pondělí poničil dosud nezjištěný pachatel zaparkovaný automobil zn. Peugeot 307 v žatecké Růžové ulici a ve stejnou dobu i v ulici Husova. V druhém případě se jednalo o vůz zn. Škoda Octavia. Vandal obě auta poškrábal nezjištěným předmětem. Způsobená škoda byla vyčíslena na celkem 23 tisíc korun.

Ve Staňkovicích došlo k podobnému případu o několik dní dříve. Ze čtvrtka na pátek se předmětem zájmu dosud neznámého vandala stalo osobní vozidlo zn. VW Passat. Pachatel u něj poškodil levý přední blatník a levé přední a zadní dveře včetně chromové lišty. V tomto případě se škoda odhaduje na 10 tisíc korun. 

Všechny případy šetří policisté jako trestné činy poškození cizí věci a po pachateli-ích pátrají.

Z auta zmizelo nářadí

Z neděle na pondělí se z motorového vozidla zn. Ford Tranzit v obci Lipenec na Lounsku ztratilo elektrické nářadí. Dosud neznámý pachatel rozbil výplň zadního okna na levé straně vozu, vnikl do nákladních prostor a odtud si přisvojil nářadí zn. Makita a Narex. Svým jednáním tak způsobil škodu za 42 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 12. května 2015

 

 

  

vytisknout  e-mailem