Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Stopy ve sněhu odhalily zloděje

MOST - Ti pilně kradli kovový šrot ve sběrně; Šest osob zemřelo na silnicích 

Na návštěvě někdo kradl
Mostečtí policisté z obvodního oddělení Most Zahradní pátrají po pachateli trestného činu krádeže. Ten měl v jednom mosteckém bytě na sídlišti odcizit finanční hotovost. Ke krádeži mělo dojít poslední týden v roce 2009. Poškozeného v tu dobu navštívilo několik osob. Mezi nimi byl i pachatel. Ten využil nestřeženého okamžiku a z úkrytu v jednom z pokojů bytu odcizil více jak deset tisíc korun v bankovkách.

Šest osob vloni zemřelo
Šest osob v loňském roce zemřelo na následky dopravních nehod. Mezi nimi byli čtyři chodci. V roce 2009 zaznamenala mostecká policie 826 dopravních nehod. Oproti roku 2008 se počet dopravních střetů snížil o 325. Devatenáct osob bylo při nehodách zraněno těžce a 197 účastníků utrpělo lehké zraněné. U 30 řidičů policie odhalila požití alkoholu. Ve 45 případech se vozidlo srazilo s chodcem, zatímco v roce 2008 bylo těchto střetů 51. Šest chodců mělo těžké zranění a 39 skončilo v nemocnici s lehkými poraněními. U třech chodů byl zjištěn alkohol
Nejčastější příčinou nehodovosti byl způsob jízdy (404), rychlost (202) a nedání přednosti (146). V obci havarovali řidiči 633krát a mimo obec pak ve 193 případech. Na místních komunikacích došlo k 470 dopravním kolizím, na silnici I. třídy vyjížděli kvůli haváriím policisté 199krát. Na parkovišti řidiči způsobili 20 dopravních nehod. Nejvíce nehod policisté šetřili ve čtvrtek a středu, relativní klid na silnicích byl v neděli a sobotu. Kritický čas pro řidiče byla doba mezi 14 a 16 hodinou.
Ve 28 případech se řidiči střetli s lesní zvěří. Od 140 dopravních nehod řidiči ujeli. Hmotné škody dosáhly částky 45 milionů korun a jsou nižší o 6 mil. Kč než v roce 2008.

Nákupu si neužil
Rozličné zboží v celkové hodnotě 568 korun si tento týden vybral v jednom mosteckém supermarketu 27 letý muž z Mostu. Zboží však nechtěl zaplatit a ještě uvnitř prodejny si ho ukryl za svetr. Poté zamířil k pokladnám, kde prošel bez placení. Prodejnu však neopustil. Krádež odhalila tamní ochranka, která lapku předala policii. A protože muž byl již za krádež souzen, policie mu ve zkráceném přípravném řízení sdělila podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

K nábytku přišel lacino
Cizí sedací souprava nyní možná zdobí interiér bytu zatím neznámého poberty. Ten si ji pořídil za hubičku, když ji odcizil z jedné sklepní kóje v panelovém domě na sídlišti Liščí vrch v Mostě. Tam zloděj vnikl násilným způsobem tento měsíc v přesně nezjištěný den a nábytek v hodnotě šesti tisíc odnesl. Případ přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody nyní vyšetřují policisté mosteckého obvodního oddělení.

Podnikavci kradli šrot
Hamerští policisté v pondělí dne 18 ledna zadrželi tři pachatele majetkové trestné činnosti. Muži ve věku 35, 48 a 49 let, všichni z Litvínovska se vydali kolem poledne na lup. Objektem jejich zájmu se stala místní sběrna kovošrotu. Na místo přijeli osobním vozem, který odstavili u místního rybníka. Tam ho objevila policejní hlídka, která si všimla i stop ve sněhu. Policisté se po stopách vydali a ty je dovedly až k objektu Kovošrotu. Uvnitř policisté zaslechli nějaké rány a poté spatřili tři muže, kteří vykopávali ze země uložený kovový šrot a odnášeli ho k plotu. Policisté po vyhodnocení situace na místě přivolali posilu a společnými silami pak trojici zlodějů zadrželi. Dva z nich se pokusili o útěk přelezením panelové zdi, třetí útěk vzdal a byl zadržen přímo v objektu. Poté policisté podezřelé muže převezli na oddělení Policie ČR v Hamru, kde jim sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Lup o hmotnosti 400 kg byl zajištěn na místě a předán zpět poškozené organizaci. Nalezené vozidlo patřilo jednomu z účastníků trestné výpravy.
 

Most 20 ledna 2010

vytisknout  e-mailem