Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Stopy ve sněhu vedly k podezřelému

MOST - Policie díky stopám ve sněhu vypátrala podezřelého; V batohu měl 15 triček; Pět řidičů mělo pozitivní test na drogy. 

Na lup se pod rouškou tmy vydal 25letý muž z Mostu. Ten se minulý týden kolem 03. hodiny vloupal do skladového prostoru jednoho mosteckého supermarketu. Na místě byl vyrušen pracovníkem ostrahy a z místa utekl. Lup nechal na místě. Přivolaná policejní hlídka prohledala okolí a jediné stopy v napadaném sněhu ji přivedly k nedalekému objektu, kde se za zídkou krčil schovaný podezřelý muž. Policisté muže zadrželi, umístili ho do policejní cely a následně mu předali záznam o sdělení podezření z pokusu přečinu krádeže, za který mu v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Muž kradl už v minulosti a loni se vrátil z výkonu trestu.

 

V batohu měl 15 triček, chtěl je odcizit
Policie v Mostě zahájila trestní stíhání 24letého muže z Mostu a obvinila ho z přečinu krádeže. Podle policie se měl dopustit tří krádeží zboží v různých prodejnách. V centru města v obchodu s oděvy si v kabince ukryl do svého batohu 15 triček různých značek v hodnotě 4 585 korun, které měl v úmyslu odcizit. Při odchodu byl zadržen pracovníky prodejny. V mostecké prodejně drogerie měl odcizit pánskou kolínskou vodu známé značky za více než 1 000 korun a z obchodu i s lupem odešel. Ve třetím případě v jiné drogerii měl odcizit toaletní vodu, kterou si ukryl do kapsy oděvu a poté objekt opustil. Celková škoda byla vyčíslena na částku 6 280 korun. Obviněný je vyšetřován na svobodě.

 

Ze dvou aut zmizelo 280 l nafty
Krádež pohonných hmot vyšetřují od minulého týdne litvínovští policisté. Neznámý pachatel v obci vnikl do areálu jedné společnosti a tam ze dvou zaparkovaných nákladních automobilů odčerpal 280 litrů motorové nafty. Poškozené firmě lapka způsobil hmotnou škodu ve výši 8 500 korun. Případ policisté vyšetřují pro podezření z přečinu krádeže.

 

Policisté v noci kontrolovali silniční provoz
Policisté dopravního inspektorátu kontrolovali o víkendu v noci dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči motorových vozidel. V rámci krajské akce, která proběhla na Mostecku, hlídky zkontrolovaly 29 vozidel a zjistily 14 přestupků v dopravě. Za 12 z nich muži zákona uložili řidičům pokuty, dva přestupky odešlou do správního řízení. Policisté odhalili čtyři případy překročení povolené rychlosti, jeden řidič měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, u tří vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav a pokutu vyinkasovali i dva chodci za dopravní přestupek.

 

Pět řidičů mělo o víkendu pozitivní testy na drogy
Mostečtí policisté v sobotu a v neděli při silničních kontrolách odhalili v Mostě tři řidiče, v Litvínově a Lomu dva řidiče, kteří měli pozitivní testy na návykové látky. Provedené orientační testy ukázaly na užití canabisu a metamfetaminu. Policisté pěti motoristům ve věku 24, 26, 29, 31 a 36 let z okresu Most sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž ve věku 31 let má navíc zákaz řízení motorových vozidel a bylo mu sděleno i podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.  

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 6. února 2017

vytisknout  e-mailem