Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Stovka dopisů, sledování a obtěžování

KRÁLOVÉHRADECKO - Policisté muže obvinili z nebezpečného pronásledování. 

nebezpečného pronásledování, z krádeže, z ublížení na zdraví a z výtržnictví byl v těchto dnech obviněn 41letý muž z Hradce Králové. Je důvodně podezřelý, že poté, co se začátkem července 2014 vrátil z výkonu trestu odnětí svobody, nejméně v deseti případech pronásledoval, vyhledával, sledoval a slovně kontaktoval 48letou ženu, kterou znal z minulosti. Na poškozenou měl například čekat v místě jejího bydliště, zvonit a bouchat na dveře jejího bytu a v případě jejího nezájmu se chovat agresivně. Tímto jednáním u ženy vzbudil důvodnou obavu o život a zdraví a to mimo jiné i proto, že se na ní v minulosti dopustil pokusu znásilnění, za což byl odsouzen.  Žena dále uvedla, že jí měl z výkonu trestu zaslat okolo 100 dopisů. Chováním muže se v několika případech zabývali rovněž strážníci Městské policie, které poškozená kontaktovala.

Dále je mu kladeno za vinu, že dne 11. července 2014 v podvečerních hodinách odcizil před obchodním domem na Rašínově třídě z nákupního košíku 38letému muži dvě lahve piva. Když jej poškozený následně vyzval k vrácení,  fyzicky jej napadl úderem lahví do hlavy, až se tato rozbila. Oba  nakonec skončili na zemi mezi střepy, o které se poškozený poranil.

Obviněný ke své osobě uvedl, že nikde nebydlí a v současné době je bez zaměstnání. V minulosti byl několikrát odsouzen za trestnou činnost majetkového i násilného charakteru. Shora uvedené jednání, které je mu kladeno za vinu, v rámci učiněné výpovědi zlehčoval. Policejní komisař přibral v průběhu trestního řízení znalce, a to za účelem vypracování znaleckého posudku na obviněného -  obor zdravotnictví, odvětví psychiatrie. K rukám státního zástupce podal rovněž podnět na jeho vazební stíhání. Hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 30. července 2014 v 10:00

vytisknout  e-mailem