Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Strážný kradl ve firmě

LIBEREC - Odcizil 1,5 kilometru kabelů. 

V listopadu loňského roku se zástupci firmy sídlící ve Stráži nad Nisou obrátili na policisty Územního odboru Liberec se žádostí o zjištění pachatele, který je již delší dobu připravoval o měděné kabely, které byly ve firmě uskladněny.

Policisté případ vyhodnotili a začali po pachateli pátrat. Při kontrolách okolních sběren zjistili informace o výkupech mědi, které se mohly přímo vztahovat k tomuto případu. S pomocí operativně pátrací techniky dospěli k závěru, že pachatelem bude jeden ze strážných.

Několikaměsíční intenzivní práce vyvrcholila v sobotu 21. ledna 2012 v ranních hodinách, kdy policisté zadrželi 58-letého muže z Liberce, jak při odchodu ze zaměstnání opět odnášel v batohu odcizené kabely. V průběhu deseti měsíců tak odcizil z velkých cívek nejméně 800 kilogramů měděných kabelů. Přepočtem na délku se jedná o 1 600 metrů. Hodnota odcizeného zboží představuje částku 150 000 Kč.

Muž očištěné kabely odnášel do sběrných surovin a získanými penězi si vylepšoval svůj měsíční rozpočet. Policisté s ním zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ,,krádeže“ podle § 205/1,3 trestního zákoníku, kdy za své počínání může být potrestán odnětím svobody v trvání až pět let. Další jeho vyšetřování je vedeno na svobodě.

kabelykabely


por.Mgr.Ludmila Knopová
24. ledna 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem