Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Středa byla ve znamení alkoholu

ZNOJEMSKO: Cyklista měl v krvi 2,53 promile! 

     Ve středu uvízli v policejní síti hned tři řidiči, kteří se před jízdou posilnili alkoholem:

     Před pátou hodinou ranní jel po Vídeňské ulici ve Znojmě čtyřicetiletý cizinec. Se svým osobním vozem Mitshubishi s rakouskou registrační značkou pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy této komunikaci a také svým schopnostem. Vjel na vyvýšený ostrůvek a tam narazil do semaforu a do dopravní značky, kterou zcela ulomil. Neopatrnou jízdou způsobil škodu čtyřicet tisíc korun. I přesto, že jevil známky opilosti, nemohl se vzhledem ke zranění podrobit dechové zkoušce přímo na místě. S lehkým zraněním skončil v nemocnici ve Znojmě a tam mu také odebrali krev na zjištění množství vypitého alkoholu.   

     Deset minut před osmnáctou hodinou projížděl Průmyslovou ulicí ve Znojmě jedenatřicetiletý muž ze Znojemska. Jel na motorce Suzuki bez registrační značky. Hlídka dopravních policistů dala tomuto motocyklistovi jasný pokyn k zastavení. Ten místo zpomalení naopak zrychlil a začal ujíždět. Pokračoval v jízdě směrem k Vídeňské ulici. Projel křižovatkou rovně a po chodníku si pak zkrátil cestu na protější stranu. Řízení však nezvládl a narazil do osobního vozu Škoda Octavia, jedoucího po místní komunikaci před bytovými domy na Vídeňské ulici. Velice brzy bylo jasné, proč motorkář ujížděl. Vyšlo totiž najevo, že nevlastní žádné řidičské oprávnění. Další velmi závažnou skutečnost pak odhalila dechová zkouška. Motocyklista měl v krvi 1,96 promile alkoholu. Riskantní jízdou dále způsobil škodu pět a půl tisíce korun na obou vozidlech. Z místa dopravní nehody, která se naštěstí obešla bez zranění osob, putoval do policejní cely. 

     Třetího opilce jsme zaznamenali v obci Šanov před desátou hodinou večerní. Vrávoravou jízdou na neosvětleném jízdním kole na sebe upozornil sedmašedesátiletý muž ze Znojemska. Policisté cyklistu ihned zastavili a zjistili, že se před usednutím na kolo značně posilnil alkoholem. Výsledek jeho dechové zkoušky měl hodnotu 2,53 promile. Muž potom sám uvedl, že vypil litr rumu.   

     Ve středu jsme při silničních kontrolách zjistili další dvě desítky porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Deset řidičů nerespektovalo dopravní značení. Šest z nich nezastavilo na příkaz "Stůj, dej přednost v jízdě!", tři porušili zákaz odbočení vlevo a jeden jel dokonce na červenou. Naměřili jsme čtyři řidiče, kteří jeli v obci mnohem rychleji než je zákonem dovoleno. Nejvyšší zjištěná rychlost byla 67 km/h. Jeden šofér u sebe neměl například potřebné doklady a další měl platnou blokaci řidičského oprávnění. U čtyř aut jsme zjistili technické nedostatky a závady. Jedno mělo neplatnou technickou kontrolu. Bylo tedy nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích.  

16. září 2010
por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

Odkazy do noveho okna

Jevil známky opilosti (1)

Jevil známky opilosti (1) 

Detailní náhled

Jevil známky opilosti (2)

Jevil známky opilosti (2) 

Detailní náhled

Jevil známky opilosti (3)

Jevil známky opilosti (3) 

Detailní náhled

Ujížděl před policisty (1)

Ujížděl před policisty (1) 

Detailní náhled

Ujížděl před policisty (2)

Ujížděl před policisty (2) 

Detailní náhled

Ujížděl před policisty (3)

Ujížděl před policisty (3) 

Detailní náhled

Ujížděl před policisty (4)

Ujížděl před policisty (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem