Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Středa na Trutnovsku

Převládala majetková trestná činnost 

V průběhu středečního dne tohoto týdne 24. 11. 2010 byly na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeny čtyři nově spáchané přečiny a jeden zločin. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy prostých krádeží a krádeží provedených vloupáním, loupež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V průběhu středečního dne navíc muži zákona zpracovali devět přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 Policisté Obvodního oddělení Policie ČR v Trutnově zahájili úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod, kterého se měl dopustit devětatřicetiletý muž a to v době od ledna roku 2008 do středy 24. 11. 2010. Výtečník uzavřel s firmou poskytující půjčky smlouvu ve výši 15 tisíc korun. Dle poskytnutých podkladů vyplývá, že muž žádnou splátku nezaplatil, s poškozenou společností nekomunikuje a vyhýbá se splacení dluhu. Za přečin podvod hrozí pachateli majetkové trestné činnosti trest odnětí svobody až na dva roky.
Neopatrnost zřejmě sehrála svoji roli v případu krádeže, ke kterému došlo ve středu 24. 11. 2010 v jednom z místních marketů ve Vrchlabí. Dosud neznámý pachatel využil nepozornosti jedné z nakupujících žen, a když se vzdálila od svého nákupního košíku, kde měla volně odloženou kabelku, jí ukradl peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Poškozená škodu vyčíslila na patnáct set korun. Za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli až dva roky trestu odnětí svobody.  Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali větší pozor.
Trutnovští policisté zadokumentovali ve středu 24 11. 2010 případ krádeže mobilního telefonu značky Samsung S5230 Star, který si zaměstnanec jedné z místních firem v Trutnově – Poříčí nechal volně odložený na ponku dílny. Okradený škodu vyčíslil na necelé tři tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až 15 tisíc korun.
Pracovník energetické firmy oznámil ve středu 24. 11. 2010 královédvorským policistům krádež elektrického rozvaděče elektroměrů typ EJ 924 a typ ZE 110 se spínacím prvkem. Elektrorozvaděč pachatel odcizil z chodby jednoho domu na Sladkovského ulici ve Dvoře Králové nad Labem. Zástupce poškozené firmy škodu vyčíslil na osmnáct set korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až 15 tisíc korun.
Dopravní policisté v průběhu středečního dne zpracovali čtyři dopravní nehody, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se v průběhu prvního pracovního dne tohoto týdne podrobili 103 řidiči motorových vozidel. Jeden ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopraváci navíc zjistili 26 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 9 tisíc korun.
  V průběhu středečního dne dohlíželo na veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek. 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 47 telefonátů, 15 z nich bylo využito a zbývajících 32 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
25. 11. 2010

vytisknout  e-mailem