Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Středa ve znamení nehod

Nepřiměřená rychlost, sníh na silnicích 

střet vozidel střet vozidel
Staré Město – Středeční dopoledne bylo ve znamení dopravních nehod. K jedné z nich došlo kolem 9:15 poblíž obce Staré Město. Řidička Fordu Mondeo při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobila rychlost vozidla, s vozidlem dostala smyk a přejela do protisměru, kde se čelně střetla s Citroen Jumper. Spolujezdec ve fordu utrpěl lehká zranění. Oběma účastníkům byla provedena dechová zkouška na alkohol. Řidičce bylo naměřeno 0,13 promile alkoholu v dechu. U druhého z řidičů byla dechová zkouška v pořádku. Hmotné škody na vozidlech jsou odhadnuty na 265 tisíc korun.
 
Rohozná – Rozbředlý sníh a nepřiměřená rychlost při projíždění mírnou pravotočivou zatáčkou směrem na Poličku se zřejmě stali příčinou havárie linkového autobusu. Autobus dostal na kluzkém povrchu smyk a vyjel vlevo mimo komunikace, kde zachytil o dva stromy a převrátil se na bok do potoka. V té době v autobuse cestovaly tři osoby, kterým se naštěstí nic nestalo. Na autobusu vznikla hmotná škoda ve výši 1.500 tisíc korun. Případ je i nadále v šetření policistů ze skupiny dopravních nehod ve Svitavách.
 
Polička - Kolem 13:30 došlo na ulici Hegerova v Poličce k nehodě, při níž byl sražen chodec. Malý, devítiletý chlapec přecházel vozovku mimo přechod pro chodce. Když vstupoval do vozovky, zřejmě se nepřesvědčil, zda ji může bezpečně přejít, aniž by ohrozil sebe nebo ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích. Poté na krátkou vzdálenost vkročil z pravé strany do jízdní dráhy vozidlu. Chlapec při nehodě utrpěl lehké zranění, se kterým je hospitalizován v nemocnici. Na vozidle vznikla škoda za 15 tisíc korun. Nehoda je i nadále v šetření policistů.
Ve čtvrtek kolem 1:40 došlo poblíž obce Gruna k havárii slovenského kamionu s návěsem, jehož řidič jedoucí ve směru od Mohelnice na Moravskou Třebovou nepřizpůsobil rychlost jízdy a soupravu uvedl do smyku. Následně vyjel mimo komunikaci. Při nehodě spolujezdkyně utrpěla lehké zranění, se kterým byla převezena do nemocnice v Šumperku. Po ošetření byla z nemocnice propuštěna. Dechová zkouška provedená u řidiče byla negativní. Škody na nákladu a kamionu jsou odhadnuty na 460 tisíc korun.

Dopravní nehoda, která se stala ve středu ráno ve Starém Městě, se bohužel neobešla bez zranění. Žena jedoucí ve fordu při průjezdu zatáčky pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost vozidla, dostala smyk a přejela do protisměru. Čelnímu střetu již nemohl řidič vozidla Citroen zabránit. Spolujezdec z fordu byl při nehodě lehce zraněn. Policisté u řidičky provedli dechovou zkoušku přístrojem Dräger a výsledek byl pozitivní. Hmotná škoda na vozidlech je 265 tisíc korun. Věc nadále šetří policisté skupiny dopravních nehod. 
   
Ve středu dopoledne v Borové se střetlo 5 vozidel. Řidič renaultu pravděpodobně nedodržel bezpečnou vzdálenost a zezadu narazil do nákladního automobilu Daf, který byl nárazem odhozen na před ním stojící vozidlo Ford. Došlo k řetězové reakci a byly poškozeny další 2 vozidla. Jeden z účastníků dopravní nehody byl lehce zraněn. Po ošetření byl lékařem propuštěn do domácího léčení. Celková škoda na vozidlech se vyšplhala na 175 tisíc korun.
  
Ke srážce škody a volkswagenu došlo ve středu odpoledne ve Svitavách. Řidič vozidla Škoda Felicia odbočoval vlevo na vedlejší komunikaci a přehlédl v protisměru jedoucí sanitku. Při nehodě nikdo nebyl zraněn a hmotná škoda na vozidlech je podle prvotního odhadu 130 tisíc korun. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla ohledáním zjištěna ani uplatněna. Věc nadále šetří policisté skupiny dopravních nehod. (Foto PČR)
nprap. Anna Štegneová
por. Hana Kaizarová
25. 3. 2009

vytisknout  e-mailem